december 30, 2015

Bedst at sikre sig flere identiteter fra starten

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8324141/Flere-asylans%C3%B8gere-i-Norge-fors%C3%B8ger-at-f%C3%A5-to-identiteter/

Jyllands-Posten  Europa 22.12.2015 kl. 16:29
Flere asylansøgere i Norge forsøger at få to identiteter
Det er i teorien muligt for en asylansøger at søge asyl under to identiteter. Norsk minister vil se på sagen.
Flere asylansøgere i Norge har forsøgt at skaffe sig to identiteter ved at søge asyl to gange under to forskellige navne.
Det bekræfter Politiets utlendingsenhet (PU) over for Nettavisen. Enheden har hovedansvaret for at registrere og identificere asylansøgere, som kommer til Norge.
- PU har afdækket et mindre antal forsøg i løbet af efteråret. Det gælder personer, der allerede var registreret som asylansøgere, der forsøgte at registrere sig under en ny identitet, siger Arild Strømmen, kommunikationsrådgiver i PU.
Strømmen siger videre, at PU ikke kan kommentere detaljer omkring søgeprocessen i enkeltsager og derfor ikke kan oplyse, hvordan forsøgene blev opdaget.
Norge forsøger at afværge, at personer søger asyl under to forskellige navne ved at søge på ansøgerens fingeraftryk i et register.
Alle asylansøgere registreres med fingeraftryk i både et nationalt register og et europæisk register (Eurodac). Men fingeraftrykkene slettes efter en vis tid.
Hvis en asylansøger får endeligt afslag, bliver bortvist eller udvist fra Norge, skal fingeraftrykkene slettes fra det nationale register efter fem år.
Hvis der bevilges opholdstilladelse, bliver fingeraftrykkene dog slettet øjeblikkeligt.
I teorien kan en asylansøger, som er tildelt opholdstilladelse, derfor søger asyl med nyt navn uden at risikere at blive afsløret af fingeraftrykket.
Indvandrings- og integrationsministeriet, som netop er blevet oprettet i Norge, ønsker at politiet skal kunne opbevare fingeraftrykkene i ti år.
Det siger integrationsminister Sylvi Listhaug, som agter at sende forslaget til høring før nytår.
/ritzau/NTB


Nis Weihrauch kommenterer
"Jens Jackie Jensen berettede for mange år siden i Tidehverv, at man havde opdaget “flygtninge” i Storbritannien som optrådte under fem forskellige identiteter.
/NW