februar 01, 2015

Udfordring imod en fatwa: indonesiske kvinder sender i hundredvis af fotos af sig selv (=selfier) til Twitter-programmet.

Kvinder i Indonesien har sendt hundrevis af såkaldte "selfier" som en åben  udfordring mod en "fatwa" fra en religiøs muselmand, Felix Siauw, som fornylig fordømte sådanne fotografier. Det er en synd i islam, hævdede han. Med over en million tilhængere på "twitter" anser Siauw sig selv for en kalifattilhænger og en Allahs tjener.
Originalfatwaen var i 17 punkter , hvori den religiøse forkynder beskriver anledningen til sin fordømmelse af selfier, som han sammenligner med djævelens gerninger. "Hvis vi tager en selfie og spreder den på et netværk og desperat søger at blive set og få kommentarer eller sympati, faldert vi i forfængelighedens fælde""Hvis vi tager en selfie og føler os bedre end andre, begår vi den største af alle synder, storsnudethed. Den religiøse fatwa-prædikant klager over, at mange muslimske kvinder tager selfier uden at vise blufærdighed. Men de muslimeske kvinder i Indonesien, der går med den dækkende hijab, interesserer sig ikke for fatwaen og tror ikke at selfier er porten til helvede. Og de har rejst en kampagne, Selfie for Siauw, for at stoppe fatwaen, som mindede om en lignende fatwa fornylig fra teologen Mohammed Saleh Al Minjed, som højtideligt erklærede, at snemænd var en fornærmelse mod religionen.

Kilde: fra den italienske blog "Lisistrata" 30.1.2015

Ser de ikke søde ud, de to? Skrækkeligt at tænke sig, at de måske om et par år risikerer, at blive myrdet af en slægtning, fordi de er blevet altfor frimodige?