februar 16, 2015

Derfor løsladt !

Derfor blev den terrormistænkte løsladt for to uger siden
I november 2013 gik formodet skudmand ind i et S-tog og stak en stor kniv i en passager, der nær mistede livet
Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq, 15. februar 2015 kl. 22:01 (opdateret 16. februar 2015 kl. 08:21)
Den formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København, er af flere medier identificeret som Omar Abdel Hamid El-Hussein. Han var kendt af politiet, der tidligere har udsendt dette foto i forbindelse med en efterlysning af ham.
Den formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København, er af flere medier identificeret som Omar Abdel Hamid El-Hussein. Han var kendt af politiet, der tidligere har udsendt dette foto i forbindelse med en efterlysning af ham.
Den 22-årige formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København er efter alt at dømme ikke blot skyldig i drabene på en 55-årig filminstruktør og en 37-årig jøde.
Politi: 22-årig banderelateret mand stod bag terror
PET kendte formodet terrorist på forhånd
For få uger siden sad den i dag afdøde mand ifølge flere medier således fængslet i en helt anden sag, hvor han i december 2014 fik en dom for grov vold.
Han har været fængslet siden 23. januar sidste år, men blev løsladt for to uger siden, oplyser den 22-åriges advokat, Rolf Lindegaard Gregersen, til tv2.dk, der ligesom flere andre medier identificerer den 22-årige som Omar Abdel Hamid El-Hussein. Det er dog ikke bekræftet af politiet.
- Landsretten besluttede imidlertid at løslade Omar Abdel Hamid El-Hussein under hensyn til den af byretten idømte straf på 2 år og til, at ankesagen er berammet til 18-21. august 2015, hvorfor en fortsat varetægtsfængsling, indtil sagen er afgjort, kan komme til at stå i misforhold til den retsfølge, der kan ventes, skriver Rolf Lindegaard Gregersen i en sms til tv2.dk.
22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev altså løsladt, da han kunne risikere at sidde varetægtsfængslet i længere tid end den egentlige straf, før retssagen var afsluttet, skriver tv2.dk.

Umotiveret angreb
I november 2013 stak den formodede attentatmand tilsyneladende fuldstændig umotiveret en 19-årig mand med en stor kniv i et S-tog ved Ny Ellebjerg Station.
Politiet fortalte dengang, at gerningsmanden steg på toget på Åmarken Station og stod i toget og afventede lidt. Han tog herefter en stor kniv frem og gik gennem kupeen.
Da han passerede den 19-årige, som sad yderst mod midtergangen, stak han ham pludselig i venstre lår to til fire gange og truede ham herefter med kniven.
Efterfølgende opstod tumult mellem den forurettedes venner og gerningsmanden, som truede de tilstedeværende passagerer væk med kniven.
Den 19-årige var ifølge lægerne i overhængende livsfare - han var meget tæt på at forbløde.

Uenige dommere
I den efterfølgende retssag ved Retten på Frederiksberg var dommere og nævninge uenige om, hvorvidt der var tale om drabsforsøg eller grov vold.
Voteringen faldt dog ud til fordel for den tiltalte, der slap med en dom på to års fængsel.
En enkelt dommerstemme reddede ham fra at blive dømt for drabsforsøg, skrev Ekstra Bladet dengang.
Den 22-årige havde i retten svært ved at forklare sin forbrydelse. På intet tidspunkt under sagen fremstod han som en mand, der gik op i religion, skriver Dagens.dk.

Påvirket af hash
Det nærmeste, han kom på en forklaring, var, at han led af angst, var påvirket af hash og tidligere selv var blevet overfaldet.
Han troede, sagde han ifølge Ekstra Bladet, at den 19-årige havde været med til at overfalde ham, og han var bange for, at han ville gøre det igen.
Ikke desto mindre fandt nævningetinget det bevist, at den 22-årige uprovokeret og uden tøven overfaldt den 19-årige og stak ham flere gange med stor voldsomhed.
Den 19-årige havde intet med overfald på den 22-årige at gøre.
Han var en tilfældig S-togpassager.

Efterlyst af politiet
Syv dage efter forbrydelsen gik politiet ud med en offentlig efterlysning af den 22-årige, som politiet betegnede som farlig.
Men der gik to måneder, før den han blev anholdt. Det skete tilfældigt i forbindelse med et indbrud på Tagensvej i København.
BT skriver på sin hjemmeside, at manden var bosat i Mjølnerparken i København, hvor bandegrupperingen Brothas holder til.
En talsmand fra Brothas bekræfter overfor avisen, at man kender den 22-årige - blandt andet fordi han tidligere har siddet fængslet sammen med Brothas-medlemmer.

"Ikke en af vores"
Brothas afviser imidlertid, at han var medlem og tager desuden afstand fra angrebene mod et debatarrangement på Østerbro og mod en synagoge i Krystalgade.
- Vi ved, hvem han er, fordi han er bosat herude i MP (Mjølnerparken, red.). Men han var ikke en af vores. Han var en enspænder, der holdt sig for sig selv. Vi vidste ikke, at han var så langt ude, siger en talsmand fra Brothas til BT.
- Vi tager dybt afstand fra det, der er sket. Det er uhyrligheder, som vi ikke vil kendes ved, siger talsmanden.
Den formodede gerningsmand blev søndag morgen dræbt af politiets kugler på Svanevej i København.
/ritzau/