februar 14, 2009

Kom så, Anders!

Statsminister Anders Fogh Rasmussen skal rejse sagen om afvisning af den hollandske parlamentariker, Geert Wilders, i forbindelse med sit besøg hos den britiske premierminister Gordon Brown på onsdag. Det mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

- Statsministerens besøg på onsdag er en oplagt lejlighed til at tilkendegive Danmarks holdning til Storbritanniens karakterløse behandling af en folkevalgt politiker. Fogh må forklare Gordon Brown, at man ikke kan vælge og vrage imellem, hvem man giver lov til at gøre brug af ytringsfriheden, og hvem man ikke giver lov, siger Søren Espersen.

- Gordon Brown og den britiske regering har selvfølgelig lov til at have deres holdning til Geert Wilders-politik, men det er et demokratisk problem, når man forsøger at lukke munden på en politisk modstander ved at nægte pågældende indrejse til Storbritannien. Det er en meget uheldig udvikling. Tænk hvis vi i Danmark pludselig begyndte at sortere i, hvilke europæiske politikere, vi ville have til at rejse ind i vores land. Det er meningstyranni, og det må Fogh få Brown til at forstå, siger Søren Espersen.

Søren Espersen noterer sig, at kritikken af den britiske regerings handlemåde har været nådesløs i den britiske presse.
- Det skyldes jo, at den beslutning, der er truffet er hårrejsende og simpelthen ikke er Europas ældste demokrati værdigt. Jeg mener virkeligt, at den nuværende britiske regering kaster vrag på Storbritanniens arv og historie med sin beslutning, siger Søren Espersen.

Søren Espersen forventer, at statsministeren får en forsikring fra Gordon Brown om, at forløbet omkring afvisningen af Wilders ikke vil gentage sig, og at den britiske regering vil lade Wilders rejse uhindret ind i landet, hvis han modtager en ny invitation.
- Vi kan ikke have, at briterne lægger sig fladt på maven for at imødekomme ekstremistiske muslimer, der i øvrigt er umulige at stille tilfreds. Det burde man også kunne forstå i Whitehall, når mange i Westminister har forstået det, siger Søren Espersen.

Kilde: PRESSEMEDDELELSE fra Christiansborg, den 14. februar 2009/kkb