februar 05, 2009

Hammer og segl,røde roser,nazitegn, fasces - UD!

DF afviser tørklædeklædte betjente

Retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, afviser at følge en model fra Norge, hvor Rigspolitiet netop har støttet en ændring af uniformsreglementet, således at det bliver tilladt for betjente i politikorpset at bære muslimsk hovedtørklæde. Han vil nu bede justitsminister Brian Mikkelsen garantere at noget lignende ikke kan forekomme i Danmark.

- Det er en sørgelig udvikling i vort broderland. I Danmark må vi holde fast ved, at personer, der har en myndighedsrolle over for borgerne naturligvis ikke åbenlyst skal skilte med deres religion, siger Peter Skaarup, der derved også afviser, at det norske initiativ kan blive til virkelighed i Danmark.

- I Dansk Folkeparti så vi helst, at alle offentligt ansatte – ikke mindst i kundevendte funktioner - afstod fra at bære meget synlige religiøse symboler som eksempelvis muslimsk hovedtørklæde. Ansattes private religiøse og politiske tilhørsforhold skal ikke blandes ind i deres arbejde for staten, kommunen eller religionen. Det er netop en privat sag, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup påpeger, at synlige religiøse symboler er et særligt problem, når det gælder betjente og dommere.

- Når man er politibetjent, så er det den opgave, man varetager, så skal man ikke begynde at drage sin religion ind i det. På samme måde som det ville være utidigt, hvis en politibetjent reklamerede for en speciel politisk observans på sit tjenestettøj, således er det også forkert at reklamere for en speciel religion, og da særligt når det gælder islam, hvor religion og politik er meget svært at adskille, siger Peter Skaarup.


PRESSEMEDDELELSE fra DF, Christiansborg, den 5. februar 2009/kkb


- - - - - - - - - - - - - - - -


Tørklædet er jo i øvrigt ikke bare et religiøst symbol, men også et politisk symbol for dem, der stræber efter en verdensomfattende umma!

Det hører ingen steder hjemme, at politibetjente og dommere skilter med politiske logo´er. Hammer og segl, røde roser, nazitegn, fasces etc.