februar 15, 2009

DF: Ophæv blasfemiparagraffen nu

Dansk Folkeparti agter hurtigst muligt at genfremsætte beslutningsforslaget om en ophævelse af blasfemiparagraffen. Det oplyser partiets kirkeordfører Jesper Langballe.

”Forsvaret for ytringsfriheden, herunder for retten til religionskritik, er nu en kamp for livet. Senest har vi set den rystende Cepos-undersøgelse, der viser, at halvdelen af de herboende muslimer går direkte ind for et forbud imod bøger og film, der kritiserer religioner. Det siger os, at problemet ikke længere kan reduceres til at omfatte nogle få ekstremistiske fanatikere, men at disse fanatikere – når det drejer sig om forbud mod religionskritik eller –satire – har tilhold i brede muslimske kredse,” siger Jesper Langballe.

”I den nuværende situation er det nødvendigt, at lovgivningsmagten sender et klart signal om, at forbud og tvang imod religionskritik under ingen omstændigheder vil blive accepteret.

"Partiernes reaktioner på Cepos-undersøgelsen var opløftende entydige – fra SF til regeringspartierne - og en genfremsættelse af forslaget om ophævelse af blasfemiparagraffen vil vise, partierne mente deres kategoriske afvisning af forbud alvorligt,” siger Jesper Langballe.

”Sporene fra England skræmmer, efter at den hollandske parlamentariker, Gert Wilders er blevet nægtet indrejse i Storbritannien, hvor han i overhuset skulle have talt om islamiseringsproblemet. England, som historisk er ytringsfrihedens vugge, synes nu at have totalkapituleret overfor islamiseringen, og det kan ikke udelukkes, at det snart kun er i Danmark, hvor man kan øve fri religionskritik. Men også Danmark er under et betydeligt pres. Derfor er det nu, vi skal stå fast,” siger Jesper Langballe.


Kilde: Pressemeddelelse fra Christiansborg, fredag den 13. februar 2009