februar 25, 2014

Overraskende kik ind i en friere verden

En muslimsk kvinde, Leena Suleiman i Østrig, dækkede sin hijab til og fik noget at tænke på.

Hun tog hue og halstørklæde på i kulden og blev overrasket over hvor anderledes hun blev bemødtt, når man ikke så hendes hijab. Folk småsnakkede til hende, lo og ”lagde mærke til” hende. Hun havde aldrig før tænkt på, om hun blev mødt med mindre respekt og ikke fuldt ud accepteret.
Det, man sætter på hovedet eller svøber rundt om hovedet, afgør åbenbart, hvordan man bliver bemødt,” tænkte hun.

Det kommenteredes på den svenske blog "Everykindapeople" 12.2.2014:

At skilte med en ideologi som uforsonligt modsætter sig vesterlandsk kultur og værdier, afgør naturligvis, hvordan man bliver bemødt i et vestligt land. Når vestens folk ser kvinder med et selvudslettende symbol på hovedet, associerer de til dårlig uddannelse, ”barnebrude”, tvangsægteskab og anden voldelig adfærd, som de har iagttaget i de fremmedes levevis.
Hvis jeg gik rundt i KuKluxKlan-skørt eller i naziuniform vilde jeg også blive behandlet med mistænksomhed og foragt. Men jeg har forstand nok til at indse, at afskyen beror på, hvad uniformen repræsenterer - og den tåbelighed, der fik mig til at bære den.

Spydpigen kommenterer videre:
Selvom Leena Suleiman overholder Muhammeds koranordre om, at kvinder skal tildække sig, så ikke sex-gale, liderlige mandfolk overfalder dem, er jeg temmelig sikker på, at islamisterne vil skråle op i vilden sky over, at hijabben tildækkes med neutrale klædningsstykker. Den går ikke Granberg! Hijabben skal jo netop synes for at provokere ikke-muslimer. Det er jo også derfor man smider sig på gaden med enden i vejret for at bede og samtidigt genere trafikken. Og ikke mindst at føle glæde ved at være bedre end alle andre!
I den kristne verdcn er det lige modsat. Dèr skal man bede uden at gøre sig til.

Men i en forvirret blandingsverden med muslimske kristne (jvf, Haderslevstiftet) og kristne muhammedanere er det måske en god løsning at have både muslimsk og kristent tøj på på een gang?

Kilde: http://www.news.com.au/lifestyle/health/leena-suleiman-reveals-what-happened-when-she-covered-up-her-hijab/story-fniym3t1-1226824481862