februar 15, 2014

Korruptionen er i milliarder!…

Morten Messerschmidt
Europas korruption 
Dato: 13. februar, 2014

http://blogs.jp.dk/messerschmidt/2014/02/13/europas-korruption-er-i-milliardklassen/

Korruption er ikke bare en brun kuvert afleveret i en sammenfoldet avis; den stille korruption i EU er i milliardklassen.
Den er massiv, skadelig, men også raffineret og politisk korrekt og strengt taget lovlig, for den er blåstemplet af tusinder af bureaukrater, som vasker hinandens hænder.
EU-kommissionens rapport om korruption i Den Europæiske Union er nyttig læsning, hvis man vil have et kig ned i de 28 medlemslandes folkedyb, hvor der mumles og skumles.
76 procent mener, at korruption er udbredt; 56 procent at korruptionen i netop deres land er forværret de sidste tre år; otte procent siger, at de selv har erfaret, været vidne til eller hørt om korruption det sidste år; fire procent i snit har selv punget ud med bestikkelse eller ” smørelse”; men det har hele 15 procent af polakkerne gjort. 83 procent af cyprioterne mener, at politiske forbindelser er vejen til succes i forretningslivet.
Danmark, Sverige, Holland, Finland, Tyskland, Storbritannien og de baltiske lande er rene dydsmønstre i forhold til to andre kategorier: de tidligere socialistiske lande og de katolske middelhavslande.
EU-kommissionen er bekymret og forargret.
Den anslår, at de dårlige vaner ude i medlemslandene koster europæisk økonomi - et slag på tasken -120 milliarder euro om året. ” Korruption undergraver borgernes tillid til demokratiske institutioner,” advarer den svenske EU-kommissær Cecilia Malmström. Medlemslandene må tage sig sammen.
Men korruption i Den Europæiske Union - hvad er det? Er det tobaks-, olivenolie-eller medicinalindustrien, som betaler folkevalgte politikere for at stemme på en bestemt måde? Er det den bulgarske bonde, som afleverer to høns og en flaske slivovic til en sygeplejerske for at få en sengeplads? Er det den polske kommunes EU-konsulent, som får 30.000 zloty i en kuvert, så den lokale entreprenørs ansøgning til en EU-fond går glat igennem? Er det den sicilianske mafia, som bliver ” grøn” og truer sig til vindmølle-tilskud fra EU? Er det korruption, når EU køber sig til popularitet i Spanien og Portugal med motorveje og tunneller og broer, som i dag er rene møllestene om halsen på de to gældstyngede lande? EU-milliarder til Athens metro, som er en dundrende underskudsforretning, eller til det olympiske stadion, som i dag er overgroet af ukrudt? Eller er det en tvær-europæisk asyl-menneskerets-NGO, som år efter år får en million euro fra EUkommissionen og lydigt propaganderer for et grænseløst Europa og en fælles asylpolitik i EU, som det store flertal af EU-borgerne ikke vil ha’? Er det når EU belønner fallerede ministre og partiledere for deres loyalitet over for ” den fælleseuropæiske idé” med en toplønnet post i apparatet i Bruxelles? Er det guvernøren på en fjerntliggende portugisisk ø, som vælges igen og igen, fordi øens indbyggere véd, at han kender de rette kanaler i Lissabon, der fører direkte til fede EU-tilskud? Er det korruption, når EU-kommissionen fordeler penge til landmænd den ene dag og skibsværfter den anden, så modtagerlandets egen regering kan købe sig lidt social ro på bagsmækken? Ligner det ikke rent ud korruption, når EU-kommissionen donerer 15,3 millioner kroner om året til 13 foreninger og tænketanke, fra ” Notre Europe” i Frankrig til ” Friends of Europe” i Belgien, som alle har Europas Forenede Stater på dagsordenen? Eller paraplyorganisationen ” Social Platform”, hvor 37 EU-glade foreninger modtager 112 millioner kroner om året? Er der mon nogen blandt de tusinder af ansatte i de hundredvis af EU-betalte NGO’er, som er i tvivl om, hvor pengene til deres kontorer, rejser, konferencer, rapporter, lønninger og diæter kommer fra? Korruption? Klientelisme? Nepotisme? Favoritisme? Noget for noget? You owe me? Nej, korruption er ikke bare rå bestikkelse; corruptio på latin dækker også over ” fordærvet tilstand” og ” forfald”, og EU’s gigantiske omfordelingsprojekt har en stor del af skylden for, at gamle, fordærvede elementer i EU-lande med tilbagestående vaner overhovedet har haft midler at bedrive korruption med - sammen med de nye herskende nasse-klasser, som også tager for sig af retterne.Klik her for at svare, svare alle eller videresende
5,72 GB (38 %) af 15 GB er brugt
Administrer
©2014 Google - Fortrolighed og vilkår
Seneste kontoaktivitet: 4 minutter siden
Detaljer
Personer (2)
gerstrom
gerstrom@post2.tele.dk