februar 02, 2014

Absurde Forbud

Forbud mod at gynge er kun det sidste i en utrolig liste over love og forbud, som i de islamiske lande styrer dagliglivet for millioner af mennesker i en regelret besættelse som strejfer det latterlige.

Da nogle kvinder i Riyad, Saudiarabiens hovedstad, nærmede sig gyngerne i en offentlig park, blev de øjeblikkelig standset af politiet, som forbød dem at sætte sig op. Man må ikke tilbyde fristelser, hed det officielt. Sådan noget er ikke nyt i Kong Abd Allahs monarki: på det eneste universitet i hovedstaden, hvor kvinder har adgang, er det blevet forbudt for studinerne at bære strikkede skjørter eller af gennemsigtigt stof. De eneste tilladte farver er sort og gråt. Lange buxer - tal ikke om det!

Også Skt. Valentin-festen er det saudiske politi opmærksom på. De lader hvert år blomsterbutikker lukke og forbyder salg af krammedyr og chocolader. Under Ramadanen blev nogle mennesker, som vilde give almisse til en tigger (som det er foreskrevet i islams grundlæggende regler) stoppet af en funktionær fra Ministeriet for religion: det var forbudt.

Men Saudiarabien er ikke det eneste land, hvor islams religiøse forskrifter regulerer livet dag ud og dag ind: alle kvinderne på statens TV skal vise sig usminkede på skærmen, og der er ligefrem udstedt regler for manekiner i butiksvinduer. De indebærer åbenbart en farlig fælde for de iranske mænds moralske værdier. Korstoget for den offentlige moral omfatter også mændene, som i nogen tid har været opfordret til at boikotte brugen af slips, et vestligt klædningsstykke, som ikke stemmer overens med diktaterne fra den højeste ledelse af den iranske revolution.

I den pakistanske by, Karak, er det blevet pålagt kvinderne at gå til markedet uden at være ledsaget af en mandlig slægtning. På listen mangler ikke de rige forenede arabiske emirater, hvor den store mængde vestlige turister i badedragt har provokeret de lokale borgere til en rasende reaktion: for 117'nde gang er der forbud mod at vise sig i bikini eller med nøgen overkrop.

Kilde:
http://www.ilgiornale.it/news/esteri/quando-andare-altalena-offende-morale-pubblica-i-divieti-pi-982515.html    14.1.2014