januar 31, 2013

" - en helt anden kultur"


En gammel, men stadigvæk aktuel tekst:

http://www.b.dk/danmark/politi-rumaenere-er-topkriminelle

Berlingske Tidende

Politi: Rumænere er topkriminelle

Drabet på den 42-årige norske stewardesse Vera Vildmyren får flere chefer i Københavns Politi til at advare om, at problemet med kriminelle østeuropæere - særligt rumænere - bliver stadig større

5. marts 2010

Drabet på den 42-årige norske stewardesse Vera Vildmyren får flere chefer i Københavns Politi til at advare om, at problemet med kriminelle østeuropæere - særligt rumænere - bliver stadig større, skriver Politiken lørdag.

»De åbne grænser gør, at vi bliver overrendt af østeuropæere. Det er et kæmpe problem. De begår bankrøverier, hjemmerøverier, grove tyverier, tiggeri, butikstyverier - alt«, siger drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, til Politiken.

Ifølge Ove Dahl bor nogle af de kriminelle østeuropæere i Danmark, mens andre tager frem og tilbage. Han advarer specielt mod de rumænske kriminelle og opfordrer folk til at gøre, hvad de bliver bedt om, hvis de bliver udsat for et røveri.

»Rumænerne er skrupelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur«, siger Ove Dahl.

Samme erfaring har Rene Hansen, der leder den særlige afdeling for bekæmpelse af kvindehandel i Københavns Politi:

»Jeg vil tro, at rumænere i dag sidder på omkring en tredjedel af gadeprostitutionen i København«, siger Rene Hansen til Politiken.

»Pigerne bliver lokket hertil fra Rumænien, og når de så er her, bliver de sendt på gaden. Tjener de for lidt penge, er bagmændene ikke tilbageholdende med at slå dem. Liv betyder ikke det samme for dem som for os«, siger han.

Dan Sørensen, vagtleder i efterforskningsafdelingen på Station City, siger til Politiken, at:

»Rumænerne er overrepræsenteret i forhold til andre udlændinge, som begår tyveri, bedrageri og anden form for kriminalitet. Problemet med rumænerne er steget, efter at Rumænien kom med i EU. De har nemmere ved at komme herop, de er blevet sværere at udvise, og de har nemmere ved at komme igen, efter at de er blevet udvist«.

Kilde: Politiken