februar 01, 2013

Vil Høyer lave landsretten om til en sharia-domstol?

Ifølge JyllandsPosten 31. januar er forsvarsadvokat Thorkild Høyer imod, at den fjerde terrorist i terrorsagen mod JyllandsPosten også fik 12 års fængselsstraf. Han mener, at nævningene har
dømt så strengt, fordi terroristen var muslim. Havde han ikke været muslim......

Ja, hvad så? Så havde han ikke villet halshugge redaktionens journalister!

........

Advokat Thorkild Høyer, f. 27.3.1947, er ikke bare en hvilken som helst 68'er, men ægte aktiv kommunist, ikke medlem i DKP, men i KAP (Kommunistisk Arbejderparti) og stod for komittèen "Sovjet ud af Tjekkoslovakiet".

Han har påtaget sig alverdens juridiske forsvar for andre venstrefløjsfolk, bl.a. overtaget fra den kendte kommunistiske advokat Carl Madsen. Herom var der et program i DR 11.9.1978: "I Carl Madsens fodspor" (bl.a. om "Berufsverbot", jo ikke bare fandtes/findes i Tyskland, men også i Danmark).

Høyer var også med i den kommunistiske organisation "Demokratiske Advokater" og arrangerede deres studierejse til Kina i oktober 1978.
Måneden efter gik han i aktion mod lokalavisen "Køgeegnen", og uden mindste sans for humor politianmeldte han bladet for diskrimination i et fingeret, satirisk læserbrev fra en tyrkisk indvandrer: "Til den kære brojer" fra Ali Ben Muhamed (også trykt i modstandstidsskriftet "AKTION" nr. 11, 1978).

Ved Skt, Hansfesten i Fælledparken 1980 holdt han tale for Ytringsfriheden, men i 1982 blev han excluderet fra KAP med den begrundelse, at han “for extremt stod på mindretallets ret til at ytre sig og bevare særstandpunkter" (ifølge hans egen omtale af sagen i Aktuelt 18.5.83).

Han har som forsvarer modarbejdet udvisning af fremmede kriminelle (bl.a. fra Christiania. I Mexikanersagen og en pakistaner, som ved mishandling var årsag til en andens død).
Han søgte at få lov til at forsvare den russiske systemkritiker Anatolij Marcenko ved domstolen i Moskva, men blev afvist. Da Marcenko fik en meget hård dom 1981, skrev Høyer til Udenrigsminister Kjeld Olesen og bad ham få Marcenko til Danmark.

Han har yderligere haft forsvaret i INFO-blokadesagen, Laboratoriesagen i Glostrup og for ca. 20 ud af 40 arresterede BZ'ere i forbindelse med aktionen og volden ved Mekanisk Musik Museum på Vesterbro 1982.

Høyer blev formand for "Beskikkede Advokater" i 1996 (Radioavisen 3.5.96) og samme år gik han i gang med at mægle mellem de voldelige rockergrupper.

Han talte rockernes sag sammen med Joi Bay, Margrethe Auken og Søren Søndergaard og holdt pressemøde i 1997 om sine resultater for "Rockerfred".

Høyer har flere gange angrebet politiet, bl.a. i 2007 da de tog DNA-koderne på de pågrebne 270 unge, der havde deltaget i de voldelige spektakler ved det tidligere Ungdomshus på Jagtvejen med efterfølgende kaotiske og kritisable rettergang.

..................Sjovt, at Høyer mener, at nævningene skulde have handlet politisk? "Svært at befri sig fra tanken" siger han. Nej, tanken ligger ham nær.  Selvom han naturligvis aldrig selv vilde lade sig forlede til sådant.