februar 14, 2013

"Flygtningebørn er alles ansvar!"


Brev fra den svenske samfundsdebattør Inger-Siv Mattson til Aftonbladet, 10.2.2013.oversat og lidt forkortet.

Den 22. januar skrev Daniel Swedin under overskriften “Flygtningebørn er alles ansvar”,”at regeringen den 19. marts fremlægger et lovforslag, som skal tvinge de svenske kommuner at tage imod børn, som kommer til Sverige alene.”
Jeg undrer mig over, hvorfor artiklen illustreres med billede af et spædbarn? Hvad er propagandaformålet med det? Billedteksten lyder: "700 ensomt kommende flygtningebørn venter på at blive flyttet til mere vedvarende bolig."

Hvordan tog spædbarnet sig til Sverige?
Er det måske sådan, at spædbarnet kom alene til Sverige? I så fald må man beundre dette vidunderbarn, som har klaret at hæve nogle 100.000 kr.  på sin bankkonto i hjemlandet, har kontaktet en flygtningssmugler og har taget sig igennem den halve eller hele jordklode til Sverige. Men man kan ikke lade være med at undre sig over, hvordan rejsen foregik? Kom spædbarnet hertil gemt i en container? Med fly? Bus? Tog? Jeg går ud fra, at artiklens forfatter kan svare på disse spørgsmål.
Rimeligvis var spædbarnet klogt nok til (- ligesom de drøjt 97 % af asylsøgerne -) at kaste både pas og andre ID-dokumenter væk inden ankomsten til Sverige.

Sveriges Fremtid og Håb
Givetvis er et sådant vidunderbarn en enorm fordel for Sverige med tanke på masseimporten af et ubelæst - ikke sjælden kriminelt - proletariat fra den 3. verden.
En anden mulig tolkning af billedet er at den mørkhårede person, som holder barnet er en af disse små søde, ofte skæggede "ensomtkommende" småbørn med nr. 46 i sko (- som ifølge Daniel Swedin er "alles ansvar" -), som har taget sit eget barn med på flugten fra hjemlandet.
Eller har billedet overhovedet noget med artiklen at gøre? Hvorfor er det i så fald sat som illustration til artiklen? Jeg er taknemmelig for svar på, hvad tanken er - hvis der da er nogen?

Mediernes propaganderer for masseindvandring
Den pressemæssige propaganda for indvandringen vilde have fået hr. Goebbels til at blive grøn af misundelse.
I forbindelse med bl.a. Aftonbladets opdigtede historie 2009 om en gruppe afghanske "flygtningebørn", som "nogle dage før jul blev smidt ud af en container i snedriverne i de mørkeste Smålandsskove og i tynde sko og tøj var nødt til at traske gennem sneen til nærmeste
bebyggelse", illustrerede TV 4 Nyhecderne denne skrøne med billede af et godstog i baggrunden. Givetvis for at lede seernes tanker på ret spor.
Eftersom "børnene" faktisk var kørt på 1. klasse med X2000 fra København og i Småland blev udviste fra 1. klasse, da de ikke havde billet - snylteriet var med andre ord allerede i gang - havde et billede af en 1. klasses togvog nok journalistisk set været en mere hæderlig illustration end en godsvogn til denne snøftereportage i TV 4!

 Aftonbladet spædte i øvrigt godt på om denne "ømtålelige flygtningehistorie": "Så langt, men ikke længere rakte de 10.000 USA-dollars, de havde betalt til menneskesmuglerne. Nu stod de i sneen og så lastbilernes baglygter forsvinde. De var i timevis drevet omkring i skoven uden mad og drikke. Tårerne løb ned ad kinderne på 14-årige Rahul Sultani, da han fortalte om den uhyggelige kørsel lukket inde i en container."  De fem "børn" påstod, at de havde "solgt alt" for at betale smuglerne. Hvor meget en 14-årig har at sælge for at kunne hoste op med 10.000 USA-dollar, spurgte Aftonbladets reporter givetvis ikke om.
I følge oplysning skal et af "børnene" have været i 30-årsalderen med kone og barn i Afghanistan. Dette afsløredes, da asylcentrets personale blev mistænksomme på grund af de høje regninger for telefonsamtaler til hjemlandet som "barnet" havde.


Kommunernes "uvilje mod at tage imod ensomtkommende" unge mænd.
Hr. Swedin synes, at "kommunernes uvilje mod at tage imod de ensomtkommende "børn" i asylprocessen er mærkelig."
"Uviljen" bliver dog mindre mærkelig, når man kikker på omkostningerne for skatteborgerne.
I 2012 afslørede Rigsrevisionen, at et såkaldt "ensomtkommende flygtningebarn" i Sigtuna Kommune kostede 15.816 kr. per døgn! 

Den gennemsnitlige omkostning opgives dog at variere mellem 3.000 og 6.000 kr. per døgn og "barn". Regner vi med 6.000 kr. skulde omkostningerne for de 2.657 unge mænd, der kom ensomt til Sverige i
2011 blive 5.818.830.000 skattekroner - hvilket er rigeligt for et samfund, hvor velfærden nedskrives for etniske svenskere.
Ovenstående omkostninger omfatter ikke sygdom, tandlæge, tolke, undersøgelsesomkostninger, hærværk på boligen, kriminalitet etc.

I personalet på "børneasylcentre"  indgår bl.a.: forstander, socionomer, lovkyndige integrationssekretærer, pædagoger og fritidspædagoger, overvågende natpersonale, kokke og boligrengøringspersonale "for at lære børnene at passe en lejlighed, gøre rent , bytte el-pærer m.m."
Kompetencen hos de ansatte er stor - de er ofte højskoleuddannede og er sprogkyndige - bl.a. somalisk, arabisk, dali (en dialekt i Afghanistan) m.m.

Et bogligt ukyndigt proletariat fra 3. verden er åbenbart en dyr fornøjelse for skatteborgerne.


Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd
Alphyddevägen 55, 1313 5 Nacka