januar 17, 2013

Vold på Arveprins Knud ?


Politi i dag og politi i 1978 

Fyns Politidirektør er meget fortørnet. Hans utrolige dumhed og naivitet, som han selv har lagt for dagen ved ansættelse af den extreme islamist, Asmaa, er blevet behørigt kommenteret af politikere, der åbenbart har mere kendskab end han selv til islam, 5.-kolonne-lignende strategi og psykologisk krigsførelse. Som det så tit går, når fornærmethed og vrede får en til at svare igen, dummede han sig yderligere med beklagende brev til borgmester Boye i Odense!

(Jeg har tidligere oplevet lignende håbløs naivitet i en hel anden forbindelse hos en anden politiembedsmand på Fyn. Det var i 1978, da en fagforeningsstrejke inden for restaurations- og rengøringspersonale førte til nedlæggelse af nogle færgeruter på Store Bælt.
Da en selvbestaltet lille gruppe aktivister blev træt af de venstrevredne julelege, som myndighederne ikke kunde (eller vilde) klare, og selv gik i gang med rengøringen på Arveprins Knud, blev gruppen arresteret ved falsk anmeldelse for trusler og vold fra  nogle sømænds side. Hovedmanden (eller rettere -kvinden) slap umiddelbart væk, hvorover politimester Ib Poul Pedersen i Nyborg blev meget oprørt og fornærmet og uden at tænke sig om lagde han sag an mod gruppen. Hovedkvinden meldte sig selvsagt som solidarisk med de andre. Ved retssagen præsenterede politimesteren sit hovedvidne imod gruppens aktion. Da røg det hele på gulvet for den fornærmede politimand. Hans vidne, som han byggede stævningen på, havde ikke noget vidnesbyrd til støtte for den falske anmeldelse om vold og trusler).


Kilde: Gertrud Galsters bog om "5. Kolonne"