december 06, 2012

En julegave!


Fra Morten Messerschmidts specielle julekalender på hans blog på JP:

6. december: Socialdemokrater og SF´ere stemmer ja til EU-skat

Dato: 6. december, 2012

I Danmark siger regeringen, at en EU-skat på finansielle transaktioner vil jage arbejdspladser ud af Europa. Men det blæser de danske socialdemokrater og SF´ere i EU-parlamentet på.
Tobin-skatten er en skat på finansielle transaktioner. Meningen er at beskatte handelen med værdipapirer, og det skulle få investorer til at tænke sig om en ekstra gang, før de i deres grådighed fører alverdens uskyldige regeringer og borgere ud i økonomiske katastrofer. Og samtidig skrabe en masse, masse penge sammen.
Når pengene fra Tobin-skatten så er indsamlet, kommer der en masse kloge mennesker - meget klogere end dig og mig - og bruger dem. De er som regel betalt af det offentlige, staten eller EU, de lever af “gode formål”, ansat i bistandsorganisationer, miljø-lobby’er, de er berømte rock- og rap-musikere, professionelle eventmagere og projektledere.
Tobinskatten et også hjertebarn for EU-apparatet, der gerne vil være en regering for “Europas Forenede Stater”. EU-Kommissionen er træt af, at den år efter år skal tigge de besværlige regeringer og deres nærige skatteborgere om stadig flere penge, så EU-Kommissionen vil have sine egne skatter og indtægter.
Tilhængere af Tobin-skatten kalder endda deres idé for “Robin Hood-skatten”, fordi Robin Hood angiveligt skulle dele ud til de fattige af dét, han har snuppet fra de onde rige. Men der bliver ikke meget at dele ud af, hvis EU mister 440.000 arbejdspladser, heraf 5.000 i Danmark. Det er EU-tal, som Margrethe Vestager henviser til, og den danske regering siger i dag NEJ til en Tobin-skat i EU, selv om Helle Thorning-Schmidt i sin tid stemte for.
Jeg er sikker på, at Helle Thorning Smith gerne indførte en EU-skat, f.eks. hvis den kunne bringe Socialdemokraterne op over 20 procent i meningsmålingerne, men Margrethe Vestager siger nej, så det gør Helle Thorning-Schmidt også. “Vi skal lytte til de røster, som siger, at så flytter transaktionerne bare et andet sted hen,” sagde hun på sit ugentlige pressemøde tirsdag den 24. januar.
Men nede i EU-parlamentet tér socialdemokraterne sig som de vil. Nogle timer senere stemte Dan Jørgensen og hans socialdemokrater således for en anbefaling fra Europa-parlamentet, hvori der i et af de ni punkter står, at parlamentet “…insisterer på, at aftalen skal indeholde (…) en skat på finansielle transaktioner inden for EU-lov.”
Den 23. maj i år udtalte EU-parlamentet sin holdning til et forslag fra EU-kommissionen om indførelse af en afgift på finansielle transaktioner (A7-0145/2012), så EU kunne få egne indtægter. Herfor stemte SF´erne Margrete Auken og Emilie Turunen. Et ændringsforslag om at afvise EU-kommissionens forslag blev nedstemt, blandt andet med stemmerne fra de danske socialdemokrater.
Mange socialdemokrater er stadig så socialistiske, at de er parat til at beskatte borgerne lige lukt ned i den kollektive afgrund. Nogle af dem er åbenbart havnet i EU-parlamentet.
Læs mere her
Mvh
Morten Messerschmidt