oktober 02, 2012

Gorillaer


Her er mere oplysning fra Messerschmidts informationsserie om, hvad EU anvender dine og mine penge til. Dag 4 den 7. september 2012 (Fremhævelsen i teksten er Spydpigens):
:

“Millioner til EU’s flyvende gorillaer og dansende nomader
I Danmark diskuteres der heftigt, om guldfisk i blendere, døde hundehvalpe eller liveshows er kunst, og noget som skatteborgerne skal betale til. Men i EU sidder der 850 anonyme eksperter, udpeget af Departementet for uddannelse og kultur, som afgør den slags. Hvad de kan, ved man ikke, for de er anonyme, så de ikke kan udsættes for lobbyisme, siger EU-kommissionen*. For der er nok af penge i EU’s kultur-pengetanke at få fingrene i.
Den britiske dansetrup “De flyvende gorillaer” har fået over 1,5 mio. kroner. Lad mig citere fra hjemmesiden til Queen’s Theatre, hvor gorillaerne har svinget sig i lianerne:
“Ved at bruge deres helt eget sprog - rytme, musik og grynten - udforsker truppen idéer om venskab, tolerance, diskussion og forståelse.”
De Flyvende Gorillaer opfører blandt andet ”…den enestående Stinkfods-dans, den utroligt vanskelige Iguana-dans samt Tango Argumentino.”

Godt gået af De flyvende gorillaer, som har forstået, at de skulle grynte de rigtige ord og begreber, som baner vej til skatteborgernes penge i EU.
Men endnu mere jackpot havde en østrigsk nomade-dansetrup i Wien. Under titlen “DanceWEB-Europe” dansede truppen rundt om i Europa med det formål at: “…støtte lovende koreografer og dansere med henblik på at forbedre deres produktionsforhold og fremme kulturel mangfoldighed i Europa”.
Jeg har aldrig oplevet hverken De flyvende gorillaer eller Østrigs dansende nomader; og jeg kan ikke afvise, at jeg synes, at de burde have offentlig støtte! Men i så fald skal den besluttes og betales af englændere og østrigere selv.
Læs mere om De flyvende gorillaer her: http://www.flyinggorillas.co.uk/
Læs mere om De dansende nomader her:

      http://www.dancewebeurope.net/index.php?id=19


Kommentar fra Spydpigen:*) Hvad er EU for en røverkule? I et demokrati  hemmeligholder man da ikke navnene på de
mennesker, der bestemmer? "Udpeget af Departemente for Uddannelse og Kultur" - og hvem er så det, der sidder i dette Departement? Benævnelsen "Uddannelse og Kultur" siger jo ikke noget som helst. Ordet kultur bruges fuldkommen i flæng. Alt er kultur, både skidt og kanel. Og med hensyn til ordet "uddannelse" står det ikke bedre til.

       Anonyme - -  for at undgå "lobbyisme" ? siger EU kommissionen! Jamen, jamen....  Blår i øjnene. Humbug!