oktober 31, 2012

Benghazi og Achille Lauro


MANDAG DEN 29. OKTOBER 2012

Benghazi og Achille Lauro sammenlignes

DENGANG OG NU - 2 TERRORANGREB

                                 
Lt. Col. Oliver North        
                     
I over en måned har Obama administrationen dækket over og vævet sig ind i et spind om det som faktisk udspillede sig i Benghazi, om aftenen den 11. september 2012. Spørgsmål er blevet rejst om, hvorfor ambassadør Christopher Stevens befandt sig der og ikke ved sin ambassade i Tripoli. 

Efterforskere udnævnt af Kongressen har spurgt, hvorfor han ikke var i besiddelse af sikkerhedsdetaljer, hvorfor Udenrigsministeriet ikke besluttede at sende U.S. Marine sikkerhedsvagter da det var blevet tilbudt måneder forinden, hvorfor indsatsplaner ikke var på plads ved årsdagen for 9/11, og hvorfor O-Holdet insisterede i så lang tid på at angrebet på vor diplomatiske post var en “spontant hændelse” og ikke en terrorhandling.

Nu burde alle indse, at sandfærdige svar på disse spørgsmål ikke vil komme gennem Det Hvide Hus eller Udenrigsministeriet - før efter præsidentvalget den 6. november. Men der er et endnu vigtigere spørgsmål der bør stilles og besvares NU: Da Det Hvide Hus kendte til angrebet i Benghazi, hvad gjorde præsidenten da for at beskytte eller redde amerikaneres liv? 

“We the People” har brug for at kende svare fordi vi skal bekræfte - eller afvise - en øverstkommanderende. Svaret er livsvigtig for at afgøre om den siddende er tilstrækkelig kompetent til at indfri jobbets ansvarsområder eller om han bør skiftes ud. 

Heldigvis har vi en standard for en øverstkommanderendes handlinger i en tidligere godt dokumenterer terrorsag: Ronald Reagan - under Achille Lauro affæren. (Læs denne på synopsis)
 


Den 7. oktober 1985 kaprede fire radikale islamiske terrorister - medlemmer af Palæstinas Befrielses Front (PLO) der nu kalder sig Hamas - det italienske krydstogtskib Achille Lauro. 

Så myrdede de Leon Klinghoffer, en amerikansk passager i rullestol. Hans eneste ‘forbrydelse’ var at han var amerikansk borger og jøde. Det var ‘krænkelse’ nok til at igangsætte det som vor nuværende administration kunne kalde en “spontant hændelse.”

I løbet af minutter efter CIA advarslen om at amerikanere var i fare - og før det blev kendt at Klinghoffer var døde - blev der samlet en National Security Council modterrorindsatsstyrke. 
                                              

Fra Air Force One på vej til Chicago godkendte præsident Reagan den første anbefaling fra indsatsstyrken - anvendelse af en særlig optrænet og udstyret enhed fra Joints Special Operations Command til regionen. Mens JSOC holdet var på vej østover fra USA beordrede Reagan enhver anvendelig U.S. militær og efterretnings enhed i det østlige Middelhavet om at finde og opspore fartøjet - og bad enhver kystnær regering i området om at nægte adgang til havne for bortførerne. Trods elendige vejrforhold på havet lokaliserede U.S. Navy og Air Force enheder krydstogtskibet og fulgte det til Alexandria, Egypten. 

Da Egyptens præsident Hosni Mubarak løj over for præsident Reagan om at terroristerne var undsluppet, var det mod bedre vidende. Dengang var vort forhold til den israelske regering så godt at medlemmer af den kontaktede os for at fortælle os, hvor gerningsmændene var, de gav os nummeret på det EgyptAir fragtfly Mubarak havde givet dem for at flyve dem til Tunesien og også afgangstidspunktet. 


Præsidenten godkendte straks en plan udarbejdet af indsatsstyrken, Joint Chiefs, JSOC og U.S. Navy 6th Fleet om at omringe det civile rutefly og tvinge det til at lande på NATO basen ved Sigonella, Italien. Mindre end fire timer senere, var terroristerne og deres leder - Abu Abbas, chef for PLO - fanget. 

Sæt dette scenario op mod det vi nu ved gennem tidligere ikke offentliggjorte emails udvekslet mellem forskellige embedsmænd i Obama administrationen om hvad der var i vejrs i Benghazi. Det Hvide Hus blev tydeligvis underrettet i løbet af minutter efter angrebet på vort konsulat. 

Fra FLIR kameraer på jorden og levende billeder fra mindst et ubemandet overflyvende fly kunne embedsmænd ved CIA, Pentagon, Udenrigsministeriet og Det Hvide Hus se med overvældende klarhed hvad der foregik mens militære angreb blev iværksat mod U.S. Consulate og derpå ved et nærliggende anneks - og det i et forløb på mere end 8 timer. 

Til forskel fra under Achille Lauro affæren vidste O-Holdets beslutningstagere præcis hvad der skete i Benghazi. Dog alligevel gjorde de tilsyneladende ikke meget mere end at vride deres hænder og stirre på deres fladskærme mens amerikanere døde. 

I 1985 havde vi ingen førstehåndsinformation udover det som blev givet af israelerne eller en sparsom information opfanget gennem skibsradiotelefoniopkald af terroristerne til deres chef, Abu Abbas. Vi havde ingen UAVs eller levende nyhedsdækning. Vi havde ingen stillinger på plads på jorden; JSOC enheden der pågreb bortførerne og overdrog dem til de italienske myndigheder måtte flyves til Sicilien fra U.S.
 

Den 11. september 2012 var der dusinvis af U.S. miltærfly stationeret blot en times flyvning fra Benghazi. En U.S. Marinedeling og en U.S. Special styrke var mindre end to timer borte, læg mærke til de var i Sigonella - det selvsamme sted hvor Achille Lauro terroristerne blev pågrebet. 

Det Hvide Hus’ talsmand hævder nu at O-Holdet ikke kunne forpligte sig til militærstyrke uden en “diplomatisk godkendelse” af den libyske regering. Hvor er det godt at overholdelse af international ikke anvendes i Pakistan og Yemen. 

Vor nuværende øverstkommanderende kan ikke besvare dette spørgsmål, “Hvad gjorde du for at redde og beskytte amerikanske liv?” Den 6. november må vi afskedige ham og ansætte en ny der er klar til at påtage sig det allervigtigste ansvar som præsident for United States. 

Oliver North is the host of “War Stories” on Fox News Channel, the founder and honorary chairman of Freedom Alliance, and the author of “Heroes Proved.” Join Oliver North in Israel by going tohttp://www.olivernorthisrael.com. To find out more about Oliver North and read features by other Creators Syndicate writers and cartoonists, visit the Creators Syndicate Web page atwww.creators.com.