oktober 20, 2012

Fra Messerschmidts afslørnger:
Messerschmidt: EU har pumpet over 15 milliarder kroner ind i røverstaten Kosovo siden 1999 - men pengene forsvinderhttp://blogs.jp.dk/messerschmidt/2012/10/14/dag-41-eu-lod-fn-forvalte-millioner-der-blev-v%c3%a6k-i-kosovo/


Dag 41: EU lod FN forvalte millioner, der blev “væk” i Kosovo

Dato: 14. oktober, 2012

Der er projekter, der er værre end EU’s - nemlig FN’s.

EU har pumpet over 15 milliarder kroner ind i røverstaten Kosovo siden 1999. Sidste år alene 50 millioner kroner - til trods for, at EU har mistet hundreder af millioner kroner i svindel og tyveri til røverklanerne, der sidder på magtapparatet. De fleste penge er sporløst forsvundet, blandt andet i FN’s labyrinter, og EU’s revisorer har efterhånden opgivet.

EU’s penge til Kosovo blev indtil 2008 administreret af FN’s mission i landet, UNMIK, som skulle styre opbygning af den offentlige sektor gennem “Kosovo Trust Agency”. Det var en dårlig idé; de lokale albanske FN-folk stjal som ravne, en enkelt så meget som 32 millioner kroner. Nogle af pengene blev fundet af EU’s revisorer. Men andre millioner forsvandt i lufthavnen ved Kosovos hovedstad Pristina, andre i Kosovos notorisk korrupte elektricitetsselskab.

I 2002 advarede EU’s revisorer mod massiv svindel, blandt FN-staben og Kosovos nye albanske magthavere; det samme gjorde KPMG’s konsulenter i 2005, og i 2006 kunne de albanske myndigheders egen revision ikke selv gøre rede for alle pengene. Eftersom de ansatte “konsulenter” var ansat af FN kunne de ikke retsforfølges af EU - selv om det var EU’s penge, de havde neglet.

En FN-undersøgelse, hvori EU’s anti-svindel-korps OLAF deltog, undersøgte 50 sager og fandt tyveri i 12. Af dem blev de 11 overladt til FN i Kosovo at tage sig af, den ene sag til OLAF.

Da provinsen Kosovo med sit albansk-muslimske flertal udråbte sin løsrivelse fra Serbien i 2008, pakkede FN sammen og overlod alle sager til den kosovoalbanske anklagemyndighed. Og det kan vel ikke undre, at der intet er sket siden, og at pengene er forblevet “forsvundet”?

Medlemmer af EU-parlamentet har forsøgt at holde fast i sagen. Men FN har nægtet at samarbejde; for - ret skal være ret - I FN har de et endnu mere afslappet forhold til “andre folks penge”, end EU.

Læs mere her