april 26, 2010

Tidligere terroriststøtte Hanne Petersen

Uriasposten samtLone Nørgaard og Britta Mogensen i Kristeligt Dagblad skriver om de tre professorer, der er på shariaafveje: Jørgen S. Nielsen, Hanne Petersen og Lisbet Christoffersen.


Hanne Petersen? Hanne Petersen? Det er altid svært med –sen navne, for der kan jo være mange, der hedder Hanne Petersen, men professor i jura – så kan det kun være hende, som (i 70´erne) sammen med Jens Bengtsson og højskolelærer Jakob Martin Erle sad i Danske Studerendes Fællesråds redaktionskomité, som inviterede terroristadvokater til Danmark til et studentermøde. På det tidspunkt foregik der heftig propaganda for, at terrorgrupper, bl.a. i Mellemøsten var at opfatte på ligefod med vore frihedskæmpere under besættelsen. Bag nævnte arrangement stod også andre røde foretagender såsom Forlaget Demos, ”Demokratiske Advokater”, Kommunistisk Arbejderparti, Rossel-initiativet og partierne VS og SF. Arne Larsens ”Kildegården” ved Tisvilde lagde gerne hus til sådanne møder.
Erle var på det tidspunkt arbejdsløs mag.art. og MB-kandidat for Venstresocialisterne i København.

En modorganisation kom på benene med ”Komitéen imod International Terrorisme, som holdt en stor og velbesøgt demonstration påskelørdag 1978, efterfulgt af en høring på Christiansborg. Dog uden større resultat: partierne Venstre og Socialdemokratiet glimrede med deres fravær, og de borgerlige politikere var fejge eller sov. Hanne Petersen skrev artikler i det dengang nye – efter hvad man selv erklærede – marxistiske juratidsskrift ”Retfærd”, bl.a om Ruth Nielsens bog om ”Kvindearbejdsret” (nr. 10, 1979). Hanne Petersen underviste på Folkeuniversitetet i København i jura på flere hold, bl.a. sammen med Peter Møgelvang-Hansen og Kirsten Ketscher. De blev ligeledes professorer, Kirsten Ketscher ved Københavns Universitet og leder af dets forskningscenter Welma, hvis mål det ”er at oparbejde et retsvidenskabeligt grundlag for beskrivelsen af velfærdssamfundet i den fortløbende dansk-europæiske intergrationspolitik” og Møgelvang-Hansen ved Handelshøjskolen.Kilde: Kr. Dagblad 21.4. og 24.4.2010 og Uriasposten (om Dreadline 23.4.2010)
Illustrationen er fra tidsskriftet AKTION nr. 6, 1977 (som skrev, at teksten var rykket sammen af hensyn til tidsskriftets plads).