april 24, 2010

Folkemord? - Ikke spor!

Den svenske rigsdag besluttede for en tid siden at erkende tyrkernes brutale fremfærd mod armenerne og andre under Første Verdenskrig som folkemord. Dette vakte naturligvis vrede i Tyrkiet, men tilfredshed hos de efterkommere af de myrdede, som har fundet tilflugt i Sverige.

Men et er, hvad rigsdagen beslutter, et andet hvad regeringen siger og gør.
Alle mærker i sol og måne peger på, at regeringen ikke agter at rette sig efter de folkevalgtes afgørelse. Udenrigsminister Carl Bildt skyndte sig at besøge det tyrkiske ungdomsforbund i Sverige for at beklage udfaldet. Han var skuffet og ked af det og forklarede, at han ville arbejde på at omstøde beslutningen, hvis den siddende regering vinder valget i september. Men statsminister Reinfeldt lovede allerede i forrige valgår for fire år siden at erkende folkemordet som det, det var, om han kom til magten, men det har han åbenbart glemt!

Hvad er Reinfeldts og Bildts budskab til Tyrkiet?
Indirekte støtter de jo Tyrkiets benægtelser og dermed forsoningsprocessen, siger Seyfokommittéen, som repræsenterer diverse grupper og kirkemenigheder for slægtninge til de myrdede og forfulgte. De kræver et klart svar på regeringens intentioner inden valget, så de kan placere deres kryds det rigtige sted.

Kilde: Världen idag 23.4.2010