april 24, 2010

En del af folkeskolen

Dansk Folkepartis medlem af uddannelsesudvalget, Martin Henriksen, vil have undervisningsminister Tina Nedergaard (V) til at indskærpe overfor landets kommuner, at folkekirkens rolle skal respekteres og skal inddrages, når den konfirmationsforberedende undervisning skal tilrettelægges. Det sker efter, at Lyngby-Taarbæk Kommune tilsyneladende har ignoreret folkekirken i en sag om at flytte konfirmationsundervisningen.

- I Danmark hører folkekirken og folkeskolen sammen, sådan er det. Der står faktisk i loven, at folkeskolen er forpligtet til at værne om dansk kultur, og hvis ikke kristendommen er en del af vores kultur, så ved jeg ikke, hvad den er, siger Martin Henriksen. Martin Henriksen peger desuden på, at folkekirken har særstatus i grundloven.

- Og så er der tradition for, at man planlægger konfirmationsforberedelsen i samarbejde med folkekirken. Hvis for eksempel Socialdemokratiet får held til få overtalt andre partier til at luge kristendommen og dermed også vores kulturarv ud af folkeskolen, så bliver alt jo lige gyldigt og dermed ligegyldigt. Dansk Folkeparti vil bevare Danmark og danskheden, siger Martin Henriksen.


Kilde: Pressemeddelelse fra DF, Christiansborg, torsdag den 22. april 2010Konfirmation blev indført under pietismen og Chr. 6´s regering - nøjere sagt i 1736.


Her er Chr. 6´s kongelige kirkestol i Budolfi Kirke i Aalborg.