april 27, 2010

Ensomme børn

Migrationsminister Tobias Billström (m) och Rolf Tufvessons (kd) skrev i en debattartikel i Sydsvenskan den 27-4 om s.k ensamkommande flyktingbarn: Det finns bara en lösning på den ansträngda situationen, fler kommuner måste ta emot ensamkommande minderåriga och de kommuner som redan tar emot måste ta emot fler.


Sandor Herold i Malmö svarar dem i ett brev:

Nej, Tobias Billström den enda lösningen på denna situation som helt håller på att spåra ur är att skicka tillbaka dessa s.k barn med vändande flyg. Fattar du inte det som en normalbegåvad individ förstår att det kan inte hålla på så här. De här "barnen" där många av dem har begynnande skäggväxt är för det första inga barn och för det andra så har vi svenska skattebetalare inga som helst skyldigheter att ta hand om dessa "skäggisar".

Det är då själva fan att vi här i detta landet aldrig kan sätta stopp för detta förnedrande utnyttjande av vårt land och våra skattemedel. Det är direkt kränkande och äckligt att se dessa "skäggbarn" stå och hånskratta oss rätt upp i ansiktet när de drar sina sagor om att de har varit på flykt i åratal för att ta sig till det förlovade landet. Ärligt talat, tror du själv på sagorna de berättar? Du talar om frivillighet och solidaritet i din artikel. Hur solidarisk har du själv varit då? Har du visat upp något av frivilligheten du åberopar genom att öppna upp ditt hem för någon av dessa "små stackare"? Jag vill faktiskt ha ett rakt svar på mina frågor och undanber mig allt svammel på politikerspråk i ditt svar.

Sandor Herold,Malmö.


Ta också del av Jan Millds film om de ensamkommande flyktingbarnen.