september 30, 2013

"Gæstearbejdere" dør som fluer

Som omtalt her på bloggen den 8. september 2013, driver araberne stadig slavehandel og holder slaver, hvor de kan komme af sted med det. De søger naturligvis at hemmeligholde det så godt, de kan, og er “vi andre” så meget bedre? Vi ser gerne igennem fingre med det, da vi jo allesammen har brug for olie og guderne må vide, hvad mere…..


Fornylig afslørede TV forholdene i den lille, men rige araberstat Qatar, der har knap og nap en million egne indbyggere, hvortil kommer yderligere omkring en million fremmede, især fra Nepal, fortrinsvis byggearbejdere. Ordet “slaver” bruges naturligvis ikke. De kaldes “gæstearbejdere”. De pukler og slider i det næsten hele døgnet under de kummerligste forhold og ulidelig høje varmegrader. De er så godt som uden rettigheder. Mellem 4. juni og 8. august denne sommer er 44 nepalesiske arbejdere døde i Qatar.
Men det stopper ikke her. Qatar behøver en halv million flere “gæstearbejdere”, for denne lilliput-stat skal være vært ved - Qatar World Cup. Det vil formentlig koste yderligere 4000 - firetusinde - slaver livet.

Kilde: The Guardian