september 07, 2013

Den varme syriske kartoffel

Klip fra bloggen SYNOPSIS

Putin sætter Obama i det varme sæde om Syrien

2 videoer findes på
http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/putin-puts-obama-in-the-hot-seat/  

 Af RAYMOND IBRAHIM          


Den russiske præsident Vladimir Putin har en sædvane med at tale meget direkte og ligetil uden al det kunstige, og uden “moralens storsind” som man forventer fra politikere i Vesten.


Tidligere har han for eksempel spekuleret over, hvorfor Vestens ledere støtter kannibaler i Syrien:


“Man kan ikke benægte at man faktisk ikke har brug for at støtte de mennesker der ikke kun dræber deres fjender men helt åbenlyst skærer i deres lig, spiser deres indvolde lige foran offentligheden og kameraer.


Er det sådanne mennesker man ønsker at støtte? Er det dem vil vil forsyne med våben? I så fald har det kun yderst lidt med de humanitære værdier man har prædiket i Europa i hundreder af år at gøre.”
Læs denne: http://synopsis-olsen.blogspot.dk/2013/06/kannibalisme-i-krig-og-nutidens-syrien.htmlPutin henviser til den berygtede video med en jihadi leder der tygger i en syrisk soldats organer samtidig med han udslynger islamiske slogans.

Nu har den ligefremme russer stillet endnu et lignende vigtigt og direkte spørgsmål - den slags spørgsmål der er så gennemsyret af almindelig snusfornuft at de fleste politikere i Vesten aldrig ville forvente at høre en kollega stille (og som sædvanligt, Vestens medier ikke har omtalt, dog er de arabiske medier spækket med det).


I et videofilmet interview udgivet i dag om U.S. forsøgene på at gå i krig i Syrien, kritiserer Putin ikke kun udenrigsminister John Kerrys forvanskning af selve naturen af den syriske oppositions indstilling, men han sagde også:


“Endnu et spørgsmål kan stilles: Hvis det viser sig at det er oprørsstyrkerne der benyttede masseødelæggelsesvåben, hvad vil USA så gøre med de bevæbnede oprørere? Og hvad vil man gøre som modsvar? Vil man holde op med at forsyne dem med våben? Vil man begynde at kæmpe imod dem?”


Sådan. Når man tænker på at det at gribe ind i Syrien næsten udelukkende er retfærdiggjort med konteksten af at Assad krænker andres menneskerettigheder, hvad vil USA - Obama, Kerry, McCain og lignende - gøre hvis det viser sig at al-Queda oprørerne faktisk er de som benyttede sådanne våben, som der allerede er ganske tydelige beviser og indikationer på?


Sandsynligvis det man gør lige nu: Fortsætte med at vildlede amerikanerne og så gå i krig under alle omstændigheder - endnu engang - dette drejer sig absolut ikke om kemiske våben.


Update: RT har lagt videoen og oversættelse af Putins spørgsmål om, hvad USA vil gøre hvis det viser sig at være oprørerne der benyttede kemiske våben (her, cirka 4 minutter inde).About Raymond Ibrahim
Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the DHFC.  A Middle East and Islam expert, he is author of two books, Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (Regnery, 2013) and The Al Qaeda Reader (Doubleday, 2007), an associate fellow at the Middle East Forum, and a CBN News contributor. Join him as he explores the "Intersection"—the pivotal but ignored point where Islam and Christianity meet—including by examining the latest on Christian persecution, translating important Arabic news that never reaches the West, and much more.

http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/putin-puts-obama-in-the-hot-seat/