juni 24, 2012

Om at se skæven i sin brors øje, men ikke bjælken i sit egetFørst to ord om Thorbjørn Jagland fra Wikipedia, eftersom vi vel ikke alle sammen kender Norges politikere.
Han er født 1950.Leder af Arbeiderpartiet fra 1992 til 2002, statsminister fra 1996 til 1997, udenrigsminister fra 2000 til 2001. Fra 2005 til 2009 stortingspræsident. 2009 valgt til generalsekretær for Europarådet.
I perioden 2009 til 2011 var Thorbjørn Jagland leder af den norske Nobelpriskomitè. Den første som fik Nobels fredspris under hans lederskab var Barack Obama.


Torbjørn Jagland, en underlig skrue!

Skrevet av Norvald Aasen, Kvammen. Lørdag 23. juni 2012.
I forbindelse med den burmesiske opposisjonelle Aung Sang Suu Kyi sitt besøk i Norge fikk selvfølgelig Torbjørn Jagland også en sjanse til å vise seg frem for verden som leder av det som noen benevner som Nobels nullkomite.


I anledning den norske overklassens middag for den burmesiske damen på Akershus slott, ble Jagland intervjuet av NRK. Her kunne Jagland fortelle at i bilen fra Gardermoen til Oslo hadde han spurt Kyi om hun brukte navnet Myanmar eller Burma på sitt hjemland. Hun svarte da at hun brukte Burma. Myanmar var et navn som generalene som styrte hadde satt på landet uten å spørre folket om rett til å gjøre det. 


Ringte det ikke en bjelle i hode på denne underlige skruen når han fortalte dette? Kanskje satt det noen hundre tusen nordmenn rundt TV-apparatene i de tusen hjem og spurte seg selv om hva Jagland hadde vært med på å gjøre med Norge uten å spørre oss nordmenn om lov? Har han og hans våpendragere spurt oss nordmenn om retten til å forandre Norge og det norske samfunn fra en fredelig nasjonalstat til et multietnisk fremmedsamfunn? Om Jagland har vært med på å gjøre dette uten å innhentet mandat fra oss nordmenn, så er han ikke noe bedre enn generalene i Burma. De som endret navnet på landet til Myanmar uten å spørre folket først!

l: