december 13, 2013

Lucia


Det er Luciadag i dag.

Hvor var det fortroldende for tres år siden at vågne op i mørket på en gård i Småland ved en rumlen fra den gammeldags kaffemølle ude i ”skafferiet” og duften af kaffe, der sneg sig gennem huset. 

Den svage lyd af den gamle fiskersang fra Napoli kom som en formelding, inden døren gik op og gjorde plads for en ungmø i langt hvidt skrud - med tændte lys på hovedet. En åbenbaring i det tætte sorte mørke. 

Kaffe på sengen med Lucikattor og safranboller.
Sådan var det.


Men nu er det ved at være slut. Gamle traditioner skal væk. Vintermørket forbliver kun længst ude i skovene. Ikke rigtigt. De fleste har elektricitet. Knips, så er der lyst! Hårdt skarpt lys.
Ingen olielampe og karbidlygte. Åbenbaringen forsvandt. Og kaffen er drukket for længe siden.

Det er utroligt så hurtigt, man får afskaffet nordisk kultur. Det er imponerende godt gjort arbejde af dem, der står bag den femte-kolonne-virksomhed, der er ved at overtage de europeiske lande med hjælp af naive idiotiske medløbere. (Se Spydpigens indlæg i forgårs 11.12.2013)

Her var ikke længere noget Luciaoptog i nogen kirke i dag her i kommunen. Midvinterens længsel efter solens varme lys var væk. Glemt.