december 06, 2013

Falske løfter?

Natten til torsdag den 5. december  blev indgangsportalerne til flere kirker i Augsburg overmalet med det arabiske mantra ”Allahu Akbar” (Allah er størst). bl.a. Domkirken, Skt. Moritzkirken og den evangeliske Ulrikskirke.
Tænk hvis noget lignende var overgået en moskè! Hvilken ballade!

Men angrebet kunde også være velbegrundet, set ud fra en helt anden vinkel: For var det ikke i Augsburg, at de lutherske protestanter i 1530 blev enige om, at man fremover skulde holde sig til den ”Augsburgske Bekendelse”, som enhver præst i vor lutherske folkekirke højtideligt skal love at overholde i sin gerning. Og det løfte overtrædes gang på gang af præster, der har læst theologi efter 68'ernes venstreorienterede ideologi. De synes at blande Jesu kærlighedslære sammen med kommunistisk solidaritetskrav.

I den trosbekendelse, som bruges i Folkekirken hedder det: "Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”. (”At forsage” betyder at afvise, sige ´nej´ til noget”).
Når kristne forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen, siger de fra over for alt ondt. Kristen tro er altså ikke at lukke øjnene for det onde, men at se det i øjnene, kalde det ved navn og kæmpe imod det.

Kilde: Politically Incorrect 5.12.13