december 02, 2013

Kvindelig omskærelse i Sverige

Svensk TV viste onsdag 27.11.2013 en dokumentarfilm om, hvordan mange piger af fremmed herkomst bliver omskårne i følge urgamle traditioner, fortrinsvis fra Afrika. Det foregår gerne ved rejse til hjemlandet i sommerferien eller i al hemmelighed i Sverige.  Denne uhyggelige lemlæstelse af kvindernes kønsorganer kan give smerter resten af livet. Ingen ved hvormange kvinder det reelt drejer sig om, eftersom der aldrig har været lavet statistik over det. Nu har den svenske regering forlangt en kortlægning, så man kan gøre noget ved sagen, siges der.

Ifrah Kiri er engageret i bekæmpelsen af denne tradition og blev interviewet i lokal TV "Smålandsnytt".
EU-kommissær Cecilia Malmström med ansvar for indenrigsspørgsmål herunder migration  og sikkerhed, samt den luxemburgske Viviane Reding, ligeledes EU-kommissær har lovet en kraftig indsats mod kvindelig kønslemlæstelse.

For nu har man stort set sovet i tredive ord. Sverige vedtog godt nok en lov i 1982, som forbød kvindelig omskærelse med en strafferamme op til 10 års fængsel, som de så vigtede sig med. Det rene hykleri! Der blev ikke foretaget een eneste anmeldelse den første snes år, selvom socialforsorgen og visse læger, ja til og med selveste børneombudsmanden! havde kendskab til sådanne forbrydelser

Spydpigens kommentar:
Man lukkede øjnene i Sverige og lod stå til. Havde det været almindelige svenskere, som på analog måde havde mishandlet børn, havde piben haft en anden lyd. Så havde de siddet bag lås og slå.
Lav en lov, som pålægger pædagogerne på vuggestuer og børnehaver (=dagis)  og lignende institutioner
og skolelægen og -sygeplejerskerne at holde øje med eventuelle kønslemlæstelser af piger og anmeld dem. Den her form for tortur, der tilmed kan rumme lidelser hele livet og ofte er påtvunget af mændene (for at sikre sig deres koners "kærlighed"? Det her handler ikke bare om "traditioner", men nok så meget om visse mænds gejle galskab)