august 18, 2013

Slå til !

Findes der noget mere håndgribeligt bevis på tidens opløsningstendenser end dette? Kan det få vore øjne op, når vi har grinet færdigt? Kan man integrere tankeflugt, tro, tvangstanker og psykisk galskab i lovparagraffer? Hvad med en dråbe kemisk rensemiddel?:

Køkkentøjet Dørslag godkendt som religiøs hovedbeklædning i Tjekkiet

Lukas Novy, 28, bosat i Tjekkiet, får nu ret til at bære køkkenredskabet dørslag som hovedbeklædning på sit ID-kort.

Dørslaget udgør en vigtig del af den pastafariske tro. Det bæres for at vise respekt for det Flyvende Spaghettimonster som er religionens gud og altings skaber.

Pastafarianismen stiftedes 2005. Religionens hellige skrift er evangeliet om den flyvende spaghettimonster. De troende kaldes pastafarianere eller spagnostiker. Efter tre års ihærdig kamp mod Østrigs diskriminering, har forretningsmanden Niko Alm fået lov at bære dørslaget som religiæst symbol i Østrig på sit kørekort. Og nu har den 28-årige Lukas Novy.
I følge de tjekkiske myndigheder vilde det have været en lovovertrædelse at sige Nej til Novy, skriver Pavel Zara, der  er talsmand for Brnos rådhus, i en redegørelse for beslutningen: Ansøgningen opfylder Tjekkiets love, hvor hovedtøj af religiøse eller medicinske grunde er tilladte, hvis de ikke skjuler ansigtet
Den svenske religionsfrihed har i Sverige givet muslimerne særrettigheder. Det er på høje tid at dette problemet med religiøs hovedtøj tages op på højeste niveau. Dørslaget må gives samme juridiske stilling som hijab, turban og kippa. Ligesom med hijaben bør man også skyndsomst finde et dørslag som matcher men den svenske politiuniform, så denne religiøse gruppe ikke fortsat diskrimineres i politiuddannelsen.


Kilde: den svenske blog Avpixlat - via Hodjanernes blog