september 04, 2014

Hvad med en statue af Hitler?

Lokale eftervirkninger fra sidste krig:

Et chock-forslag i Italien
Hvad med en statue af Hitler?


Vi er alle sammen med i verdenshistorien. Med denne begrundelse foreslog kommunalrådmand for partiet Forza Italia i byen Latina, Giuseppe Coluzzi, at rejse en statue af Hitler «for ikke at  glemme». Og det udløste strax en ordentlig polemik i medierne. Avisen «Il Giornale» understreger, at Coluzzis vilde provokere på grund af en heftige debat om valget af et gadenavn.
Man diskuterede at opkalde en vej efter Giorgio Almirante den historiske stifter og leder af  den italienske sociale bevægelse (Movimento Sociale Italiano (MSI)), som existerede fra 1946-95. Diskussionen delte kommunestyret i to ophidsede grupper, den ene under Cesare Bruni og Gianni Chiarato, som var de to, der havde underskrevet forslaget til gadenavnet, idet de understregede «Almirantes rolle som fredsskaber i efterkrigstiden», mens den anden gruppe udgjordes af det demokratiske Parti (Pd) som huskede, at Almirante tilsluttede sig «Manifestet til Forsvar for (vor) Race 1938»

Kilde: Il libero quotidiano (dagligdagens fri avis)

Landskabet Latium syd for Rom var oprindelig store sumpe med malaria. Der blev drænet og gjort beboeligt under Mussolini og her byggedes byen Latina som den første i 1932.

Nogle murmalerier i en lille ferieby i området fortæller om saracenernes hærgen langs de italienske kyster. Her kommer de sejlende for at forsyne sig med krigsbytte, bl.a. mange slaver

Nu hærger de igen omend med en anden taktik, som kan bilde ubelæste naive europæere ind, at de er

ah, så fredelige.

De overgår langt Hitler i vildskab og galskab, hvilket de tydeligt har demonstreret de seneste år.