april 21, 2014

Vor "sociale" regering svigter indvandrerpiger

DF-pressemeddelelse 21.4.2014

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, er rystet over den voldsomme stigning af unge piger med indvandrerbaggrund, der søger hjælp hos myndighederne, fordi de frygter for eksempelvis tvangsægteskaber og genopdragelsesrejser.

- Det er godt, at de unge søger hjælp, men det er meget, meget trist, at det åbenbart går så dårligt med integrationen. Vi må have disse pigers forældre til at forstå, at de altså bor i Danmark, og her bruger vi for eksempel ikke tvangsægteskaber. Problemet er især, at regeringen håndterer problemet med de fineste fløjlshandsker på. Disse bestemte indvandrermiljøer, der holder fast i kvindeundertrykkelse, opfatter tiltag som mangfoldighedsprojekter og dialog som svaghed, der kan udnyttes, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen mener derfor, at der skal konkrete og hårde tiltag på banen. Og han giver ikke meget for integrationsminister Manu Sareens udmelding om, at der skal laves et overblik over hvor mange unge, der bliver sendt på genopdragelsesrejser.

- Hvorfor i al verden har ministeren ikke sat dette i værk for længst? Det er et patetisk forsøg på at få det til at se ud som om, at man handler. Sandheden er jo, at regeringen lavede en udlændingeaftale med Enhedslisten og Liberal Alliance i 2012, som gjorde det langt lettere for indvandrerforældre at sende deres børn på genopdragelsesrejser i hjemlandet. Hvis vi vil hjælpe de her indvandrerpiger, så skal vi sikre, at genopdragelsesrejser bliver mødt med skrappe sanktioner. For eksempel bør der være mulighed for at forældrenes opholdstilladelser inddrages. I dag står kommunerne magtesløse, når de opdager, at et barn er blevet sendt af sted. Desuden skal der udvisningsstraffe på bordet ved tvangsægteskaber, for vi ved af erfaring, at visse personer nærmest kun respekterer risikoen for udvisning, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen tilføjer, at regeringen bør tilbyde flere sikrede pladser og beskyttede boliger til indvandrerpiger og drenge, der søger om hjælp i disse sager.