april 16, 2014

Kulturen raser

Den kendte tyske journalist Henryk M. Broder gør tykt nar af Tysklands høje kulturstade. Man diskuterer veganernæring og kønsroller. Et samfund, der beskæftiger sig med den slags ting, er i gang med at tage livet af sig selv af mangel på virkelige problemer. Den der vil vide noget om Forbundsrepublikken, hvad der ophidser indbyggerne og bevæger dem, bør besøge en velassorteret boghandel. Og slå sig ned i afdelingen med kogebøger. Dèr finder man tidsånden! Med titler som "Vegan for nybegynder", "Vegan fra det fineste", "Peace Food - den vegane kogebog", "Vegan for Fit", "Vegan for sjov", "Vegan på skrump" "Vegankøkken for børn", "Rock'n'Roll Veganer Kogebog".

Strax ved siden af finder dyrevennen alt, hvad han vil vide om sine små kære. "De bedste hundelege", "Hjælp, min hund er i puberteten", "Lege og boligidèer for marsvin", "Kan hunde drømme?". Og bare lidt længere henne, i afdelingen om opdragelse er der metervis af kønsrolle-forskning, en relativ ny, men allerede en meget differentieret disciplin: "Kønsrolle Mainstreaming i børnehaven", "Mænd i børnehaver", "Kønsroller i islam og i kristendom", "Kønsroller i narkoarbejdet", "Gud og kønsroller".
Mere forvirret end oplyst forlader besøgeren boghandelen og søger tilflugt i det virkelige liv - ved pølsevognen på hjørnet. Så falder hans blik på eftermiddagsavisen, som en gæst har ladet ligge.. Forsiden er lidt krøllet, men dog læselig: "Første Kirkegård i Berlin kun for lesbiske". Efter besøget i boghandlen er der ikke plads til overraskelser, men nu går det for vidt! Lesbisk kirkegård! Skal vi også have en kirkegård til veganer? Eller en til ikke.rygere? cyklister, pacifister, nudister og atheister, som vil hvile mellem deres egne....

Kilde: Politically Incorrect 15. april 2014