april 16, 2013

Vågner han nu, når han flyttes ?


Christiansborg, den 15. april 2013/kkb  

PRESSEMEDDELELSE

Pia Kjærsgaard vil købe Holger Danske


Pia Kjærsgaard, der er medlem af Folketingets Præsidium for Dansk Folkeparti, vil her foreslå, at Folketinget køber Holger Danske af Hotel Marienlyst i Helsingør.

Holger Danske er netop blevet sat til salg og er vurderet til en pris på 2,5 millioner kroner. Statuen af Holger Danske ved Marienlyst er mindre kendt end den gipsafstøbning, som dannede grundlag for støbeformen til den rigtige statue, og som i mange år var at finde i kasematterne under Kronborg Slot. Gipsafstøbningen kunne imidlertid ikke holde til kasematternes fugtige klima og måtte i 1985 erstattes af en betonkopi.


- Efter min mening er der tale om et nationalt klenodie, som ikke skal havne på tilfældige hænder. Derfor vil jeg nu foreslå, at Folketinget køber statuen med henblik på opsætning ved Christiansborg, siger Pia Kjærsgaard.

Bronzestatuen er udført af Hans Peder Pedersen-Dan i 1907.


Kender du ham ikke, billedhuggeren? Jo vist gør du så  Han har også skabt det nationale mindesmærke for de to krige mod Tyskland på 1800-tallet, som står på Rådhuspladsen i København: "Den lille Hornblæser". Og så er det i øvrigt også ham, der (som uddannet stenhugger) har hugget de 4 store granitelefanter på Carlsberg.

Et trut i hornet for Pia, der vil bevare vore mindesmærker!