april 25, 2013

BRAVO, du gamle!

http://gd.se/nyheter/gavle/1.5806614-80-aring-upprorde-pa-stortorget

En 80-årig mand i Sverige gjorde byens borgere oprørte midt på Stortorget i Gävle. Han bar en plakat, og på den stod der 


"Islam nazistisk organisation"

(Det er jo så sandt som det er sagt, men det er ikke politisk-korrekt i Sverige!!!). Og man slog allarm til politiet, som på sin side følte sig usikre om, hvad man måtte og ikke måtte.

De ringede til Justitiekansleren (=rigsadvokaten), som  ikke mente, at det var et lovbrud mod ytringsfriheden, men som rådede til at spørge den jourhavende anklager. Men han syntes heller ikke, at det var et lovbrud, men lå inden for ytringsfrihedens rammer, fortalte talsmanden for Gävle-politiet, Mikael Hedström.

Politiet forklarede den gamle mand, at de havde fået opkald fra personer, son var blevet oprørte over hans plakat.

- "Vor opgave blev i stedet at passe på, at han ikke blev angrebet. Lidt over kl. 12 forlod han Stortorvet", siger Mikael Hedström.

Johan Ronge.

http://gd.se/nyheter/gavle/1.5806614-80-aring-upprorde-pa-stortorget

Spydpigens kommentar:

Læg mærke til, at myndighederne ikke anser denne hændelse for et lovbrud. Hvad tøver svenskerne så efter?

En høj alder kan i øvrigt have sine fordele, for hvilken myndighed vinder sympati ved at putte en gammel mand i kachotten? Og måske risikere, at han blev syg af det. Derfor burde langt flere gamlinger stille op i den aktuelle kamp for at bevare, hvad der er vort og imødegå indtrængerne.

Skulde det endog medføre, at nogen dræbte sådan en gamling, så vilde den sorg være langt mindre end hvis det var en midaldrende - for ikke at sige - en ung mand. 


Gertrud Galster, p.t. 87 år