april 26, 2013

Uawwaaalapuhatjabakabalalaaua....


Desværre fik Spydpigen en forkert oplysning fra Stockholm fornylig, hvilket gjorde, at bloggen
den 17. april fejlagtigt fortalte, at man nu var begyndt minaretråberiet i Sverige, idet moskeen på Medborgarplatsen i Stockholm havde indledt denne rædselsvækkende skønsang.

Jeg beklager meget fejlen!


Det første råberi i Sverige var i dag, fredag den 26. april i Stockholmsforstaden Fittja. Den svenske blog "Avpixlat" fortæller (oversat til dansk):

Fredag var det tid at slå næste kile ind i det sekulære svenske samfund. Da lød for første gang i Sveriges historie muslimsk bønneudråb på arabisk fra en minaret ud over det svenske område.

Det skete i den indvandrertætte Stockholmsforstad Fittja. Den flyvende rapporter Chang Frick var på pladsen for at dokumentere begivenheden, og han fik også mulighed for at interviewe de ansvarlige og  moskèbesøgerne om bønneråberiet og om deres syn på Omar Mustafa-affæren, sharialovene i Sverige med mere. Den almene holdning blandt de moskesøgende muslimer synes at være, at Mustafa burde blive i ledelsen af socialdemokratiet, og at det muslimske Broderskab er en god organisation og at sharialovene er det samme som demokrati.

Efter at Botkyrka Kommunes rygradsløse politikere havde gemt sig bag mindre væsentlige regler, i stedet for at diskutere de vigtige principielle spørgsmål om religionfrihedens grænser, hvad der er eller ikke er religionhistorisk kulturarv og retten til et sekulært offentligt rum etc., gav politistyrelsen i Stockholm grønt lys til bønneråberi fra Fittjamoskèens minaret. Spektaklet varede ca. 3 minutter. Hvor mange og lange bønneudråb der bliver i fremtiden ved ingen. Fem gange om dagen er hvad Koranen  kræver.
Moskeen har plads til 1200 personer og efter råberiet fyldtes den.

Ismail Okur, som er talsmand for den Islamiske Kulturforening, og som var den som havde indsendt medborgerforslaget i januar 2012, siger:
En moske skal have bønneudråb. Hvis vore børn boede i et muslimsk land vilde de høre bønneudråb fem gange om dagen. Men nu kan de i hvert fald høre det een gang om ugen.


Aladdin el-Shabaki:
Det føles som et stort gennembrud for muslimerne i Sverige.
Jeg er vokset op i Sverige - i over 30 år, og synes det er et stort skridt i den rigtig retning.