april 23, 2013

Hvad tager indoktrineringen sigte på ?


Den danske børnebog, "Mustafas Kiosk", tegnet og fortalt af den ræverøde Jakob Martin Strid, udkom på svensk i 2002 fra forlaget Kabusa, og nu - elleve år efter - har der rejst sig et brøl af forargelse i Sverige over sådan en "racistisk" børnebog - som giver et negativt billede af muslimske mænd (- for sådan er de jo slet ikke!)

Mustafa bryster sig  af sin skrøne, at han engang huggede hovedet af en mand med sin krumsabel, "så det föll av och blödde". Och "historien är faktiskt sann" sagde han.
Grusom snak! Ja vist, som Hans og Grete og andre "Grimme" eventyr, Den store Bastian og de norske trolde, der "lugtede kristen blod".
Er vi blevet for sarte? Eller tvært imod: vant til rå brutalitet?

Er Forargelsen over Mustafa-bogens "negative stereotyp af muslimer" hykleri eller - besindelse efter flere årtier?  For hvordan var det med de "proggiga barnböcker", som man påtvang børnene i 70'erne? Forfatteren Kalle Lind kaldte sin barndoms indoktrinering "sjuk och pervers"! og "derfor blev vi som vi blev".

http://spydet.blogspot.se/search?q=proggiga+barnb%C3%B6cker

Inspireret bl.a. af Vietnamkrigen tvang man ungerne til at læse, se eller høre børnebøger om bestialske overfald, torturscener, henrettelser ved skydning eller hængning......