august 25, 2012

Psykologbehandling til de fremmede


Tosprogede Psykologer

Behandlingscenter Den Lille Prins V/Davor Mucic

(Intet fast arbejdssted)
Tosprogede psykologer (med eller uden autorisation) og psykiatere som taler arabisk, kurdisk, farsi, dari, thai, ex-jugoslaviske eller andre sprog end dansk søges til konsulent baseret tjeneste (ad hoc dvs. ikke fast antal timer om ugen).
Arbejdet vil kunne foregå hjemmefra efter kortere oplæring i brugen af videokonference (telepsykiatri). Telepsykiatri er det nye koncept hvilket præsenteres på centrets hjemmeside http://www.denlilleprins.org (inden evt. ansøgning læs venligst om centrets arbejde).
ingen weekend arbejde og heller ej arbejdet efter kl 16.00.
Mulighed for fast stilling foreligger også. Til sidst mulighed for videnskabeligt arbejde og efterfølgende publicering i internationale videnskabelige tidsskrifter.
Evt. jobsamtale inden d.13.8. ellers efter d 3.9. grundet ferie.

Ledige stillinger: 4

Behandlingscenter Den Lille Prins V/Davor Mucic
privat psykiatrisk klinik med ekspertise i behandling af flygtninge og indvandrere. landets eksperter i telepsykiatri.Det går godt i godhedsindustrien. Der skal bruges psykologer i lange baner til behandling af de fremmede. Hvem mon betaler for det?” spørger Nis Weihrauch.
Spydpigen er skeptisk: Hvad skal det til? Penge ud af lommen!


Psykologi er ikke eksakt videnskab. Det er en pseudovidenskab, som kom på mode i fyrrene, hvor unge, der ikke kunde finde ud af sig selv, vilde læse psykologi. Og deres “fagforening”, World Federation of Mental Heath, lod omverdenen forstå, at de kunde løse alverdens problemer. Jeg husker et seminar på Kobæk Strand i 70'erne om hvilke børn, der kunde få brug for psykologhjælp: det var de «adfærdsvanskelige, samspilsramte og socialt & emotionelt handikappede».
Hvem der omfattedes af de tre begreber forklaredes nøjere:
1) børn, der påkalder sig opmærksomhed eller viser voldsom adfærd, som ikke accepteres hverken ude eller hjemme, børn, som er aktivt kontaktsøgende, aggressive, provokerende, voldelige, ukoncentrerede, rastløse, splittede, drillende, uimodtagelige, usikre, angste og børn, der kræver, men har svært ved at yde -
    2) endvidere børn, der er regressive, kontaktsvage, usikre, angste, fåmælte, forsigtige, holdningsløse, lukkede, passive, forvirrede, passivt kontaktsøgende og børn, som har et stort tryghedsbehov -
    3) endvidere børn, der afviger i påklædning, sprog, hygiejne og børn med handicap, samt børn, der er kriminelle, flittige eller dovne.
(citeret fra tidsskriftet AKTION nr. 2/1977)

Kort og godt: alle børn risikerer, at en psykolog drager dem ind i noget, det kan være svært at komme ud af. Der findes dog naturligvis også fornuftige psykologer.

Psykolog Eggert Petersen prædikede, at danskernes behov for psykologer vilde stige voldsomt fremover og han udarbejdede et politisk program, som i ti punkter lagde alt til rette for danskerne fra vugge til grav. Gemene mennesker faldt på maven for de psykologiske ordtirader, men skoleinspektør Vilhelm Lytken i Hinnerup lod sig ikke narre af vrøvlet, men skrev sammen med John Carlsen en herlig satire over galskaben: “Trivslernes hærgen i de nordlige provinser”, som fejrede triumfer på Cafèteatret.