august 10, 2012

Hverken skole eller læge.


Et mord på en imam i begyndelsen af juli gjorde, at politiet opdagede en islamisk sekt i en bunkers under jorden. Sektens ledere havde forklaret huset en “islamisk stat” og holdt børn og kvinder helt isolerede. De havde hverken “besøgt skole eller læge”

- De har besluttet at føre krig mod Allah. Vi følger bare Allah, men de kom med automatvåben og buldozere og vil rasere vort hus, siger en af Faisrakhman Satarovs tilhængere, Gumar rasende, da russisk TV viser billeder fra den isolerede islamiske stat, som den 83-årige muslimske imam har skabt bag høje hegn i og under sit hus.Det var under jagten på morderne af en reformivrig imam i Kazan i Tatarstan, at politiet hittede underjordiske rum i 8 etager under huset.
Lægen Tatjana Moroz, som tog imod børnene på et sygehus i Kazan, konstaterede, at de var underernærede og utroligt beskidte. På TV-billederne fra huset ses også nogle kvinder og mænd i fodlange  kaftaner med turban. De skubber kvinderne til side, som bærer heldækkende tøj.Sekten kalder sig Faisrakhmanister efter grundlæggeren. De har levet helt afsondret fra omverdenen, kun enkelte mænd har været uden for deres selvoprettede “islamiske stat”, og de tager afstand fra Tatarstans officielle version af islam.I strid med islam udråbte  Satarov sig selv til ny profet.Tatarstan er hovedsagelig sunnimuslimsk og er blevet samlingspunkt for radikale islamister både fra Tatarsdtan og fra Tjetjenien.

Maria Persson Löfgren, Moskva


Kilde: https://docs.google.com/document/d/1uA-0ERxXUi8iwGKT6qqV-4P6Slpg8KYChiWYRa8d4nM/edit#