august 05, 2012

NON-HALAL kræver mærkningForbrugergruppen NON-HALAL siger JATAK til tydelig mærkning af Halalfødevarer
 Vi kan læse os til,
                      hvor meget fedt, sukker,...
Ida Fenger Bruun Norrild3. august 2012
Vi kan læse os til, hvor meget fedt, sukker, protein, fibre, E-numre og så videre vore både danske og importerede fødevarer består af.
Vi får at vide, hvor kødkvæg - med mere - er produceret og slagtet, men ikke om vi kan risikere at bruge vores penge på halalslagtede produkter, hvis det er os imod.
Det må der laves om på.


Halalfødevarer bør mærkes, så man af religiøse årsager, etiske grunde eller ud fra principielle holdninger kan fravælge produkter, der har været i berøring med noget som helst fra halalslagtede dyr.


Man bør huske sig selv på, at halalsagen rammer meget andet end bøffen, kyllingen og lammestegen. Også morgenmadsprodukter, kartoffeltips, slik og meget andet er involveret. I store træk er dette skjult for forbrugerne, og som sagt, det skal der laves om på.


Det er vel kun kød og produkter fra gris der - med garanti - ikke er bedt over eller under, mens den  smertefulde slagtning står på. Danske politikere vil/tør ikke forholde sig til - for exempel -
udefrakommrnd slagtemetoder, men så må vi forbrugere anvende den stemme, demokratiet giver os til at sige NEJ TAK til blandt andet omsiggribende lusk og manglende mærkning.