april 22, 2007

Helligt ko-tis hjælper på lektierne

En skole i Indien og dens elever er blevet “rensede” med ko-urin ved forstanderindens afgang. Hun var en ”uren”.
Den kedelige racistiske episode skete i Bhandara i den indiske centralstat Haharashtra.

På trods af, at den indiske grundlov, der blev vedtaget for 50 år siden, forbyder skelnen mellem kasterne og dermed diskrimination, er fordommene i Indien om mennesker fra de lave kaster eller de helt kasteløse, de såkaldte ”dalit”, stadig meget udbredte.
Grundskolen og Mellemskolen i Bhandara havde været ledet af en ”uren” forstanderinde, og ved hendes afgang havde lærerinderne besluttet at rense alt det, der kunne være blevet ”besmittet”.

De brugte det indiske renselsesritual og bestænkede vægge, gulve, loft, inventar, klasseværelser, have og frem for alt skoleeleverne selv med urin fra den hellige ko, på hinduistisk: ”goumutra”, som anses for den mest hellige væske. Efter hvad eleverne har fortalt politiet, har forskellige lærere samlet dem i klasseværelserne og overstænket dem med ko-tis og forklaret, at børnene bagefter bedre kunne studere. Renselsen blev arrangeret af den nye forstanderinde, som tilhørte brahminernes første kaste, og vandt tilslutning i lærerkorpset.
Mange forældre har klaget til politiet og har organiseret protester uden for skolen, men lærerkorpset og den ny forstanderinde afviser ethvert ansvar.
Forældrene har også råbt slogans imod politiet, som efter deres mening ikke har taget alvorligt nok fat på sagen, fordi den drejer sig om de ”urene”.

Kilde: det italiensk nyhedsbureau ANSA