april 27, 2007

Han sagde "UT!"

En skikkelse klædt i den heldækkende burka, kun med øjensprække, ville stige på bussen i Malmø, men blev afvist af chaufføren. Den (=skikkelsen) kaldte sig siden Leonora uden efternavn og følte sig vældig krænket ved chaufførens afvisning, ifølge den anmeldelse som vedkommende har indgivet til politiet. Hun pendler angiveligt hver dag til København og har efter sigende aldrig haft problemer med sin burka hverken på bus eller arbejde. Da chaufføren sagde ”ut!”, troede hun først, at det gjaldt buskortet, som var et buskort uden foto. Det var det for så vidt også, for i sådan klædedragt kan man jo ikke bedømme, om det er en mand eller kvinde - med eller uden terrorbombebælte.
Hun trodsede buschaufføren, aktiverede magnetbuskortet og steg på. ”Jeg dirrede over ydmygelsen, men andre passagerer holdt med mig. Ellers havde jeg ikke klaret det,” forklarer hun.

Selvom kvinden i øvrigt først udtaler, at hun aldrig har haft problemer med sit tøj, så fortsætter hun med, at folk har kommenteret det - enten ud fra genuin interesse eller ud fra fordomme eller har kommet med udbrud som ”Åh, kolla en ninja” (Åh, se en ninja*).

Busselskabet ”Arriva” forklarer, at chaufføren og kvinden har modstridende forklaringen, men er det sandt, hvad kvinden siger, så er det uacceptabelt.
Chaufføren er midlertidigt fjernet fra tjenesten.
*) Ifølge Wikipedia på internettet diskuteres det, hvad ninja betyder: "den, som er skjult" . Ordet skal oprindeligt have betydet ”at holde ud” og fik senere betydningen ”at skjule”, ”at snige”.''

Kilde: TT via Norrvästra Skånes Tidningar 26.4
PS Hvor i alverden kan man arbejde i København i burka?