april 25, 2007

Folkemordet på armenierne


Tyrkiet har aldrig villet anerkende folkemordet 1915.Som tidligere omtalt her på bloggen fandt man den 19. oktober 2006 en massegrav ved landsbyen Xirabebaba (på tyrkisk kaldet Kuru). Den ligger ved en grotte, som har været lukket siden 1915. Landsbyboerne kunne fortælle, at skeletresterne stammede fra assyrier, kaldæer, syrianere og armenier.Den tyrkiske avis Özgür Politika skrev samme dag om fundet under overskriften ”Massegrav i armenisk landsby”.


Dagen efter afspærrede tyrkisk militær området og forbød fotografering og undersøgelser.Professor i historie ved Södertörns Högskola i Sverige, David Gaunt blev interviewet af ovennævnte tyrkiske avis og forklarede, at man ved en medicinsk undersøgelse af skeletterne, ville kunne fastslå til hvilken folkegruppe af de massemyrdede mennesker, de hørte.


I den svenske rigsdag rejste partiet Vänstern sagen den 12. december 2006 og efter en debat med udenrigsminister Carl Bildt rejstes der krav om at nedsætte en kommission til undersøgelse af graven.Den 13. december påstod lederen af det tyrkiske historiske Institut, professor Yusuf Halacoglu i en pressemeddelelse, at massegraven var fra romertiden.


Siden meddelte han, at han gerne ville lade massegraven undersøge.David Gaunt skrev midt i januar 2007 til Halacoglu, at han med en svensk delegation ville undersøge massegraven og foreslog, at det kunne gøres midt i marts.Den 17. januar svarede Halacoglu, at han var velkommen, men at tidspunktet ikke passede ham.


Den 19. januar myrdedes den kendte armenske journalist, Hrant Dink, i Istanbul. Han havde kæmpet for demokrati og åben debat om det armenske folkemord.David Gaunt lagde sagen på is indtil videre af hensyn til mordet.


Den 12. februar indbød Halacoglu igen til undersøgelse af massegraven. Samme dag henvendte David Gaunt sig til Halacoglu og foreslog en undersøgelse 22.-25. april.Ingen svar.
Ny henvendelse fra Gaunt 26. februar.
Ingen svar.


Halacoglu havde ofte sagt til armenierne og den armenske stat, at han gerne ville indlede forskning om folkemordet, men korrespondancen med professor David Gaunt afslørede hans bluff.

Og nu viser det sig, at man ikke har ligget på den lade side i Tyrkiet. Det statslige nyhedsbureau viste billeder fra massegraven 21/4. Den er nu helt tømt for knoglerester.
Borgmesteren og landsbyboerne i den nærliggende landsby fortæller, at der har været hektisk aktivitet ved gravpladsen den sidste tid.


Løgn er fuldkommen legitimt over for os vantro i henhold til islam og kaldes som bekendt taquia.
Hvad skal vi almindelige mennesker med Tyrkiet? EU-projektet er jo alene til fordel for Bilderbergerne og verdens storfinans, som ikke kan få nok af mammon uden ringeste hensyntagen til befolkningerne.


Kilde: Världen idag 19.3.07 og 25. april 2007
Lagt på bloggen Spydpigen posted by gertrud at 25.4.07 links to this post
http://spydet.blogspot.com/