december 16, 2006

Samme p.k. blåøjethed dér som her!

Hodja nävnte balladen i Bolzano!
Det er vigtigt at se, hvordan befolkningen har det i andre EU-lande:

Forældre til elever i asylet “Casa del Bosco” (Skovhuset), i det multietniske kvartér Oltrisarco ved Bolzano i Sydtyrol, fik rede på, at børnene denne jul ikke kunde synge den traditionelle hyldest til Jesusbarnet, ”Du stiger ned fra stjernerne”. Lærerinderne havde besluttet at ofre hymnen på multikulturens alter.
Måske har de nævnt det for børnene, som så har fortalt forældrene det. Og så! - var Fanden løs!

”En kåmpedumhed” sagde borgmester Spagnolli, og den tidligere borgmester Giovanni Benussi fandt det en ”absurd vildfarelse”: ”at censurere Vorherre, som af kærlighed til menneskeheden gør sig til kød og blod, er måske politisk korrekt, men det er en fornærmelse mod de kristne og deres kultur.”
Partiet AN kaldte det ”uforståeligt og afsporet”, mens Sydtyrols nationale parti, ”Union Sydtyrol”, mindede om, at ”tollerance ikke er ensbetydende med at give afkald på vore skikke”. Så meget mere, som den lokale imam, Abulkeheri, har pointeret, at ”Jesuskikkelsen også er hellig for muhammedanerne.”

Efter et par timer havde striden passeret Sydtyrols grænse.
”Vi nærmer os jul, og heller ikke i år undgår vi idiotierne fra de sædvanlige næsvise godhedsideologer, som fornærmer vor tro og vor kultur.” udbrød politikeren (forbundssenatoren) Stiffoni. Partiet ”Senatur” driver netop nu en kampagne til værn for de kristne symboler.
I Milano har Matteo Salvini fra kommunerådet tjekket asylerne i Milano, om de opstiller julekrybber. Han har telefonisk spurgt 75. Af dem afstår 40 % fra Jesusbarn, okse og æsel for at være politisk-korrekte.

”Vore børn holder fest for det kinesiske nytår, hører om ramadanens betydning, men de kan ikke få en julekrybbe eller et juletræ i klasseværelset. Det er absurd”, siger Salvini.
Sagen om Jesusbarnet når langt ud over Bolzano. Alessandra Mussolini, EU-deputeret for Sociale sager, kalder Bolzanolærerindernes ”udslettelse af enhver hentydning til vore kristne rødder for hazardspil”. Og også den tidligere undersekretær for indre anliggender i Berlusconis regering, Alfredo Mantovano, er oprørt: Han vil stille undervisningsministeren et spørgsmål: ”Vil regeringen oplyse om tiltag af den art som på børneasylet i Bolzano er i overensstemmelse med lovene?”

Med så megen modstand begyndte skolelederen på Casa del Bosco et tilbagetog: ”Jeg forstår ikke, hvordan denne utrolige cancan er opstået”, sukker han. ”Vi har ikke sagt noget til nogen uden for skolen.”
Der er 80 børn i asylet i Oltrisarco, hvoraf ca. 30 er fremmede. ”De repræsenterer 14 forskellige etniciteter. Vi tager os af alles kultur, ikke bare af flertallets,” siger skolelederen. Han synes forlegen. Han havde givetvis ikke ventet sig en så voldsom reaktion.
”Børn fra forskellige kulturer lever lykkeligt sammen på vor skole. Eller rettere, samlivet og gensidig respekt hjælper dem til den åndelige modenhed, som måske mangler hos dem, der kives. - - - ”Det endelige juleprogram på torvet sammen med andre skoler kommer ikke ud af balance: ”Der bliver tre julesange, men… jeg husker ikke hvilke.”

Julens kampberedte vogtere gør givetvis et vist indtryk på ham… Han må nödvendigvis fortsætte: ”- Hvad angår lovprisning af Jesusbarnet véd jeg ikke rigtig…, men børnene vil sikkert synge ”Stille Nacht, heilige Nacht”

Efter spektaklerne har skolens leder indkaldt lærerkræfterne til et møde for at vurdere situationen.