december 18, 2006

Hvad er det for et fond?

Hvad kan det dog være for et fond, som står med 15 millioner i hånden til støtte for de betrængte bøller? Står det i Legathåndbogen? Er der nogen blandt de gamle udenom-parlamentariske VS´ere, som har stiftet et fond til nedrivning af samfundet? Eller er der nogen Bin Laden eller anden Saudiaraber, som har penge til det gode formål?

Eller er det Fredsfonden? Civilingeniør Niels Munk Plum blev stenrig på den mægtige H+H Koncern. Han var engageret i modstandsbevægelsen og i venstrefløjspolitik. I 1971 udkom hens bog om ”Ekstraparlamentarismen” og 1975 ”Hvad er det egentlig vi vil?” og ”Hvad med Christiania?”.
Han havde nære venner blandt fristadens aktivister, bl.a. civilingeniør Nils Vest, som var mester for den PLO-forherligende film ”Et undertrykt Folk har altid ret”, Britta Lillesøe fra Solvognens nissehær, som på eget initiativ uddelte Magasins ”gaver” til de desorienterede kunder, og journalist Erik Nørgaard med hans venstreorienterede propaganda…

Niels Munk Plum oprettede et fond 1967, som skulde støtte alle mulige røde aktioner og aktiviteter, som bl.a. foregik i hans ejendom i Dronningensgade 14 på Christianshavn. Her var ikke bare Fondens kontor, men også ”Socialistisk Kulturfront”, ”Mandebevægelsen”, ”Socialistisk Lytter- og Fjernseerforbund” og foreningen ”Støt Christiania” (hvor Ole Esbersen var sekretær (sic!)).

I 1981, da det skrantende Sovjet fik gang i alverdens fredsbevægelser i Danmark, oprettede Plum ”Fredsfonden”, samt ”Gamle Rosas Fond” til støtte for venstrefløjsaktiviteter for børn og unge.
Ca. halvdelen af Fredsfondens bestyrelse skulle ifølge bestemmelserne have nærkontakt til græsrodsbevægelser. Ritt Bjerregaard blev bestyrelsesformand. I 1984 gav Niels Munk Plum 20 millioner til ”Fredsfonden”.

Og siden er fredsarbejdet gået videre med konferencer og demonstrationer etc. etc.

Var det det fond, som ville købe ”Faderhuset” for 15 millioner? Ja, jeg spørger bare.