december 08, 2014

UDE MED SYVTALLET

"Det extraval som regeringen har utlyst till den 22 mars nästa år har en bakgrund", skriver Julia Cäsar i sin senaste krönika. (Se Snaphanen: http://snaphanen.dk/2014/12/07/sondagskronika-en-svetsares-fall/#more-181499).
"Sju partier driver sedan decennier en besinningslös massinvandring som skadar Sverige, och de är eniga om att fortsätta den. De gör vad som helst för att isolera det åttonde partiet, Sverigedemokraterna, som har fräckheten att påpeka att kejsaren är naken.
Ett förtydligande: Sjupartiet gör vad som helst för att fortsätta sin destruktiva politik, inklusive att förstöra Sverige. I decennier har de byggt upp sådana berg av lögner att det i praktiken är omöjligt för dem att trassla sig ut utan att förlora ansikte och prestige. Hur orka erkänna att man har fört svenska folket bakom ljuset i mer än fyrtio år?"


Jeg kom her i tanker om nedenstående tegning fra Klæstrups billeder fra dagligdagens København på 1800-tallet. Den almene flyttedag, hvor godtfolk benyttede lejligheden til at smide gammelt skrammel ud på gaden, kunde være en god chance til at finde et og andet, som kunde give nogle skillinger. Man brugte dertil et simpelt redskab, som man efter dets form, kaldte "syvtallet".  Med dette syvtal rodede man i affaldsbunkerne.
UDE  MED  SYVTALLET