oktober 09, 2008

Symboler sniges ind ad bagdøren


Da det første forslag om en fælles EU-grundlov ramlede på gulvet med et brag ved folkeafstemning i Frankrig og Holland, bed EU-politikerne negle og gemte sig i tænkebox.
De indså naturligvis, at de generelt havde de store brede befolkninger imod sig. Derfor ville de så kikke nøjere på grundlovsforslaget og ændre det, hed det.
Ændringen bestod i, at de pyntede forslaget lidt op, gjorde indholdet af teksten mere utilgængelig ved at dele enkelte emners tekst op, så de stod spredt i dokumentet, samt strøg visse ønsker, bl.a. at et fælles flag og en fælles hymne skulle ligesom afløse og erstatte de nationale flag og nationalsange, hvilket mere end noget var faldet menigmand for brystet.

Men NEJ. Nu er EU-politikerne der igen med nøjagtig de samme idéer: al nationalitetsopfattelse skal væk, flag, flagsange, nationalsange etc. EU-borgerne skal tvinges sammen under politisk feudal diktatur. Man er begyndt i det stille: I Danmark har man således fjernet alle flagsange ved sidste udgivelse af Højskolesangbogen. Nationalsangene og gamle sange fra krigene mod tyskerne skal vel følge efter? I Sverige har det længe været ugleset at hejse flaget ved skoleafslutninger og lignende festligheder. Og også i Norge forsöger man at udrydde det nationale flag.
En lille autoritær svensk detalje bør også nævnes: alle nye bilnummerskilte viser de katolske EU-stjerner, hvad enten bilisten ønsker det eller ej. (I Danmark er det mig bekendt et frivilligt valg).


Her er en pressemeddelelse fra DF 9.10.08:

Europa-Parlamentet indfører EU-symbolerne ad bagvejen

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Mogens Camre, reagerer med forargelse på Europa-Parlamentets beslutning om, at EU-flaget skal opstilles i alle parlamentets mødelokaler, "europahymnen" skal spilles ved alle hel- og halvhøjtidelige begivenheder i parlamentet, samt at EU´s motto skal optrykkes alle mulige steder. Det står i en betænkning, hvor et parlamentsflertal vil sikre brugen af EU-flag, nationalhymne og motto på trods af vælgernes afvisning af Forfatningstraktaten, som indeholdt brugen af disse symboler.


- Danskerne har fået at vide, at disse symboler var pillet ud, da Forfatningstraktaten blev skrevet om til Lissabon-traktaten, netop for at fjerne indtrykket af, at en ny stat var ved at blive dannet. Fraværet af symbolerne skulle få Lissabon-traktaten til at fremstå mere harmløs. Det er afslørende, at Europa-Parlamentet blot sætter turbo på integrationsmotoren igen, som om befolkningernes holdning er helt ligegyldig, siger Mogens Camre.