oktober 14, 2008

Knoblauch

Tilbageblik på 68´ernes samfundsnedbrydning
Fra tidsskriftet AKTION 2/1977:

Allan Knoblauch, journalist, f. 1.7.1950, ansat på Aktuelt 1968, stifter og redaktør af Rød Front 1969 – organ for Kommunistisk Ungdoms Marxister-Leninister (KUML), der gik ind i 1971. Medstifter af ungsocialdemokraternes blad SOC i 1970.

Udover de her nævnte blade har Allan Knoblauch skrevet artikler og kronikker til bl.a. Information, Politisk Revy og en lang række fagforeningsblade og pjecer. Ansvarshavende redaktør for BUPLs blad ”Børn og Unge” fra 1971, knyttede straks en række kommunistiske skribenter til dette blad, således at det i dag har stærk politisk slagside. (Her skal nævnes Hanne Reintoft, Ole Lindboe (BRIS), Per Schultz, Stig Brostrøm, Agnete Diderichsen m.fl.).
Knoblauch udgav en bog om den marxistiske børnehave på Hudegrunden på Vesterbro i København.

Allan Knoblauch er manden bag udviklingen af BUPL (Børne- og Ungdomspædagogernes Landsorganisation) fra eb respektabel forening til et kommunistisk fagforbund under det såkaldte ”formandsinitiativ”. Ved at gøre ”Børn og Unge” til et ensidigt socialistblad har Allan Knoblauch et stort ansvar for indoktrineringen af landets pædagoger, som derpå opdrager vore børn til at undergrave alt det bestående. – Det begyndte med Hudegrundens børnehave, som ”Børn og Unge åbenlyst støttede og benyttede til at propagandere for marxistisk pædagogik á la Rusland.

Allan Knoblauch træder sjældent offentligt frem og er ikke noget kendt ansigt. I den snævre og ensrettede kreds omkring BUPL og andre fagforeninger, hvis ledelse er overtaget af kommunister, regnes han dog for særdeles indflydelsesrig. Det siges, at uden Allan Knoblauch som chefredaktør af ”Børn og Unge” ville DKP ikke have magten over pædagogerne.

Ovenstående fra AKTION 2/1977