oktober 03, 2008

EU er en trussel

mod vor selvbestemmelse, skriver næstformanden for den svenske Junibevægelse, Bjørn von der Esch, i avisen Världen idag 3.10.08.

Den 7. juni næste år er der valg til EU-parlamentet, hvad mange svenskere ikke har gjort sig klart, skønt der allerede nu vedtages dobbelt så mange ”svenske” love i Bryssel som i Stockholm. Det vil accelerere fremover, men politikerne vil helst ikke afsløre det for befolkningen.

Junilisten mener, at man har afgivet altfor megen suverænitet til Bryssel. Det er på høje tid at stoppe denne udvikling og om muligt vende den. Vi skal ikke lade EU overtage endnu flere naturrigdomme. Landbruget styres allerede af EU, og magten over vore uranresurser, Europas største, har vi i al stilhed givet fra os. I Junibevægelsen vil forsvare vor ret til floder, vand, miner, jagt og fiskeri samt allemandsretten. Men fra vore politikeres side høres ikke et kuk hverken om den selvbestemmelse, vi allerede har mistet, eller den, som næste gang går tabt. Desuden er Sverige med på at oprette en fælles EU-krigsmagt.

Vore politikere godtager EU´s nye grundlov og sørger for, at befolkningen ikke får lov at stemme om Lissabon-traktaten. I strid med tidligere EMU-folkeafstemning kræver Sverige ikke engang undtagelse for Euroen. Debatfraværet i EU-spørgsmål gør det svært for skatteborgerne at få indsigt i noget. Ikke bare vore svenske politikere, men også EU´s egne fortier vigtige fakta over for vælgerne. Kun de færreste kender derfor noget til den usandsynlige korruption, som får lov at hærge i EU.

På bare et år har man afsløret, at henved en million skattefrie kroner er forsvundet per parlamentspolitiker. Eftersom de tilsammen tæller over 785 personer, bliver det en reel sum penge på et år. Disse politikere kan stille op til valg igen i 2009, eftersom ingen får at vide, hvem bedragerne er på grundd af hemmelighedsstempling. Disse bedragerier er ikke unike. Tvært imod, der kommer stadig nye afsløringer, som forties og ikke straffes. EU´s egen revisionsret har fjorten år i træk ikke godkendt EU´s regnskab! Det til trods fortsætter pengekarrussellen.

En halvering af Sveriges afgift til EU ville give Sverige flere resurser inden for flere vigtige områder. Femten milliarder svarer til lønnen for ca. 25.000 lærere
eller sygeplejersker på et år.
Junilisten ønsker at slå vagt om Sveriges selvbestemmelse og vil derfor begrænse EU´s virksomhed til kun at gælde grænseoverskridende spørgsmål som forst og fremmest berør miljø og handel.


Bjørn von der Esch
vice ordf. Junilistan

ved Leif Danielsson i Världen idag, 3.10.08