oktober 03, 2008

"Han vedblev at tale dansk"

Dansk Folkeparti fremsætter nu igen et forslag om at hævde det danske sprog på danske uddannelsesinstitutioner. Anledningen er at stadigt flere uddannelsesinstitutioner hopper med på bølgen om at udrangere dansk som undervisningssprog til fordel for engelsk.
- Det er en urovækkende udvikling, der truer med at reducere dansk til et andenrangssprog. Dansk ender som et sprog, som ikke anvendes i akademiske kredse men alene som et dagligdagssprog. Når man ophører med at anvende sproget som videnssprog, så dør sproget ganske langsomt, påpeger Søren Krarup.

Dansk Folkeparti vil derfor forpligte de højere uddannelser i Danmark til at tilbyde de studerende undervisning på dansk.
- Når Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole meddeler, at skolen inden
år 2010 vil anvende engelsk som primært undervisningssprog for alle kandidatuddannelser, hvor det er relevant, som det hedder, så er der grund til at råbe vagt i gevær og advare imod, at
en sådan kategorisk undertrykkelse af det danske sprog ikke er acceptabel. Står vi ikke fast og meddeler, at dansk naturligvis er det sprog, der tales i Danmark – også på de højere læreanstalter – så vil vi ad åre miste vores sprog, siger Søren Krarup.

Forslaget fremsattes i Folketinget den 3. oktober.
Hiort Lorenzen