oktober 27, 2008

Et tilbageblik kan forklare meget!

For en halv snes dage siden begyndte jeg at fortælle om 68´ernes samfundsnedbrydning, som lagde grunden til vor nuværende situation. Men så blev jeg revet ud af det ved Per Stig Møllers fjæsken for islam. (Nå ja, han er vel også en 68´er?)


Men lad mig bare fortsætte med lidt tilbageblik:
Efter sidste krig hørte begrebet ”kernefamilie” op i praksis. Nu var det ikke bare familiefaderen, der skulle på arbejde, men også moderen, og børnene overlodes til institutioner fra vuggestue til børnehave og videre til skole og fritidshjem.
Det var alle tiders chance for de udflippede marxister blandt pædagoger, lærere, journalister, socialrådgivere, psykologer etc., kort og godt for mentalhygiejnikerne.

Her er en af dem:
Per Schultz, født 1944, fik sin lærerexamen i 1967 og blev free lance ansat ved DR´s børne- og ungdomsafdeling. Han var pædagogisk medarbejder ved den kommunistiske avis, ”Land og Folk” og fik et Danida-legat til studieophold på Cuba i 3 måneder.
Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforening (BUPL) havde en kommunistisk styrelse og derfor stor glæde af Per Schultz`es mange artikler i BUPL´s blad ”Børn og Unge” og i ”Unge Pædagoger”. Desuden skrev han en række bøger: ”De andres børn” om Vietnamkrigen, ”Hvorfor man laver en skole” sammen med flere medforfattere, ”Skolebog nr. 1 med program for en proletarisk friskole (sammen med psykolog Jesper Jensen), ”Børn og Kultur”, ”Folkeskolens Hvem, Hvad, Hvor” (sammen med Søren Hansen), hvori han anbefalede BRIS (BarneRov I Samfundet!!!). Videre ”Fra forpraktikant til socialpædagog”, ”Uofficielle synspunkter” og bidrag til ”Socialpolitik, socialmedicin, socialpædagogik” samt diverse teater- og radioteaterstykker, oversættelser, film, viser og sange, bl.a. ”Skolesange” (Agitpop).

Kilde: tidsskriftet AKTION 1977.