oktober 19, 2008

Evnesvag pædofil voldtog 7-årig

Udgangstilladelser til sexforbrydere bør begrænses, siger DF

Marlene Harpsøe, der er medlem af Folketingets Retsudvalg for Dansk Folkeparti, er rystet over, at det hele fem gange er lykkedes for den 52-årige evnesvage seksualforbryder John Orjes at stikke af fra det psykiatriske hospital Skt. Hans, og at han i forbindelse med en af sine springture voldtog en kun syvårig pige.

Marlene Harpsøe vil i Folketinget kræve, at justitsminister Brian Mikkelsen og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen sætter de mange udgange til behandlingsdømte pædofile seksualforbrydere under en kritisk lup og strammer gevaldigt op på den hidtidige udgangspraksis.

”Vore børns sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og det er ganske enkelt uacceptabelt, at befolkningen skal leve i usikkerhed, når seksualforbrydere stikker af efter en udgang. Endnu mere rystende er det, at en ledende overlæge fra det psykiatriske hospital i Risskov i TV-2 Nyhederne temmelig afslappet kunne berette, at det i gennemsnit sker en gang om måneden, at en sådan patient ikke vender tilbage efter en udgang, siger Marlene Harpsøe.

”Hvis en patient uden den nødvendige medicin skønnes at være farlig for sine omgivelser og desuden er under mistanke for at ville stikke af, skal den pågældende person naturligvis ikke på udgang, og så er det ganske ligegyldigt, hvor længe behandlingen har stået på. Det drejer sig først og fremmest om befolkningens tryghed, men også om den enkelte patients tarv,” siger Marlene Harpsøe.

”Sagen om John Orjes efterlader et stærkt foruroligende indtryk af, at sikkerheden omkring behandlingsdømte seksualforbrydere sejler af sted uden retning, og det kan ingen være tjent med. Derfor skal der omgående strammes op, så de farlige krænkere i princippet aldrig kan komme på uledsaget udgang under nogen omstændigheder,” siger Marlene Harpsøe.

Chr.borg 18.10.08